Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser ca. 16 boller:
30 g. gær (50 hvis du har travlt ;-)
5 dl. lunken vand
1 spsk. salt
2 tsk sirup el. honning
140 g. groftrevne rødbeder ca. 2-3 stk.
3 spsk. Fiberhusk
½ dl. rapsolie
200 g. Ølands fuldkornhvedemel
500 g. Italiensk hvdemel tipo 00
Desuden: Vand til pensling og sorte sesamfrø til drys.
Foto: Sara B. Clausen. |
Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand. Tilsæt salt og sirup og olie og rør resten af hvedemelet i. Tilsæt fuldkornshvedemel og Fiberhusk og rør godt på røremaskine eller med kroge på piskeriset. Rør Hvedemelet i lidt af gangen hold en lille smule tilbage til æltning, drys på bordet, når bollerne skal formes.
Lad efterhæve med fugtigt klæde over i ca. 1½ - 2 timer (bruger du 50 g. gær kan en time gøre det).
Form bollerne og stil ret tæt i en bradepande med bagepapir.
Lad nu efterhæve i 1 time (30 min hvis du har brugt mere gær). Herefter pensles bollerne med vand og drysses med sorte sesamfrø. Bages ved 200 grader i 15-20 min. Lad køle på rist. Af en eller anden grund(formentlig øget fugtighed) klæber boller med Fiberhusk, lidt mere til bagepapiret når de er lune- ikke noget stort problem og når man lader dem køle er det ikke så svært mere.
Find mig også på Facebook lige her https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar