Foto: Sara B. Clausen. |
Selv elsker jeg en god og fyldig salat som denne og kunne let leve at den slags en stor del af sommeren. Og denne her blev virkelig lækker.
Ingredienser: 3 pers:
Salat:
En bakke rucola
1 lille hovesalat
3 store rødbeder
1 stor gulerod
6 skiver torskerogn
1 pakke bønnespirer
1 stort bundt dild
½ mango, skiver
1 lille løg i tynde skiver
lidt revet øko citronskal
Dressing:
Saften af en halv citron
1 tsk.dijonsennep
1½ tsk. flydende honning
4 spsk. olivenolie
½ tsk. hvidløgspulver
Lidt havsalt
Friskværnet peber
1 tsk. tørret Estragon
Start med at skrubbe rødbederne godt og smid dem med skræl på i et ildfast fad sammen med en stor gulerod- intet andet. Lad dem bage i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. De skal være bløde men endnu med lidt bid. Lad køle lidt. Kasser enderne på rødbederne og skær i skiver. Skær også guleroden i skiver.
Skyl og slyng salaten godt. anret salaten som en bund på 3 store tallerkener, drys bønnspirer over med rund hånd..
Kog æggene smilende ca. 8 min. pil dem og skær i kvarte. anret rødbedeskiver og gulerødder samt æg og magoskiver ovenpå salaten.Klip godt med dild over. Skær tynde løgringe og drys over. Rør dressingen godt sammen.
Steg torskerognen så den bliver gylden - del hver skive i to med et snit på skrå og anret den ovenpå salaten Dryp godt med dressing over og kom lidt revet citronskal ovenpå. Server straks med torskerognen endnu er lun. Gerne med en godt skive fuldkornsbrød dertil
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Sikke da en pragtfuld ide at bruge stegt torskerogn i en salat. Tak for den :-P
SvarSletTak Malou- ja det smager virkelig godt- kan klart anbefales. De havde sådan en kæmpe Bornholms torskerogn i Netto til ca. 20 kr.- derfra idéen (brugte dog kun halvdelen til os tre ;-) Kh Sara
Slet