Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
80 g. blødt smør
120 g. sukker
1 æg
180 g. mel
Skal af ½ øko citron
Kornene fra en vaniljestang
Foto: Sara B. Clausen. |
Sådan gør du:
Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æg og citronskal samt vanilje, tilsæt mel og ælt dejen sammen med hænderne. Når dejen er samlet, rulles den til en pølse og rulles i husholdnings film. lad hvile i 2 timer.
Du kan også tilsætte dejen andre smags variationer i form af finthakket chokolade, nødder eller hvad nu fantasien rækker til :-)
Skær dejen i ca. 4 mm tykke skiver. Brug evt. kagestempler ved at presse dem med et ensartet tryk ned i kagerne og stemple dem. Det lette processen hvis du hele tiden sørger for at pudre stempel med mel. skær overskydende kanter væk med en lille kniv.
Bag i ovnen i ca. 12 min ved 180 grader. Lad køle på rist.
Foto: Sara B. Clausen. |
Åh! Hvor er de fine. Dem ønsker jeg mig også :-) Rigtig god weekend Sara. Bh Anette
SvarSletTak Anette, ja de er ret så hyggelige og fine, de er købt ved Nordhjem. Kh Sara
Slethttp://www.nordhjem.dk/pl/Bolig_104.aspx
Hej! :)
SvarSletHvor er det bare fint med de stempler, sådan nogle skal jeg helt sikkert også anskaffe! Har kigget på Nordhjem hjemmesiden, men synes ikke helt jeg kan finde dem.. Kan du huske hvad de hedder/bliver kaldt derinde?
Mvh
Maria
www.dyrbysmad.com
Tak Maria. De var annonceret med udsagnet "forudbestil de bliver hurtigt udsolgt" så det gjorde jeg. Måske du kan høre om de kommer igen? Det var annonceret som "Småkagestempler - Homemade". Kh Sara
SletFandt det -Der er et link til dem her:
Slethttp://www.nordhjem.dk/pi/Sm%C3%A5kagestempler_Homemade_12208_.aspx
Kan man bruge Appelsinskal istedet for citronskal?
SvarSletHej Lærke, Ja du kan sagtens bruge appelsinskal fra en øko appelsin, hvis du foretrækker det :-) Kh Sara
Slet