Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
2 flotte lammeculotter på 400 g. stykket.
1 solo hvidløg, knust (stort et feds hvidløg)
4 kviste frisk rosmarin, hakket
5 kviste timian, hakket
Revet skal og saft af ½ øko.citro
Flagesalt og friskkværnet peber
Lidt god olivenolie
1 spsk. smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
2 pastinakker
1 skive knoldselleri ca. 3 cm tyk
4 gulerødder
5 rødløg, både
5 kviste frisk timian
Olivenolie
Flagesalt
Tilbehør: En pose friske Haricot verts (grønne bønner) nippet og kogt så de endnu har bid i letsaltet vand ca, 6 min. Kom gerne et fed hvidløg i vandet og drys med persille inden servering.
Desuden Røsti- jeg brugte dem fra frost (Børnene elsker dem). Hvis du savner sauce kan grøn pesto anbefales som alternativ. Kom lidt henover lammekødet- det smager dejligt!
Foto: Sara B. Clausen. |
Imens skrælles og snittes grøntsagerne i grove stykker og løget i både. Drys timian over og vend med lidt olivenolie og flagesalt. Kom rodfrugterene i et ildfast fad.
Varm en pande godt op med en blanding af smør og olivenolie. Brun lammeculotten i smørblandingen 2 min. på fedtsiden og 1 min på den anden side. Placer ovenpå rodfrugterne.
Sæt Røsti i en varm ovn 200 grader, efter 15 min. sættes fadet med grøntsager og culotter også i ovnen.Efter 30 min tages culotten ud og får lov at trække i 10 min. Kog Haricot verts (som beskrevet længere oppe) og server herlighederne med et godt glas rødvin til :-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar