Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ca. 15 æg:
300 g. Råmarcipan
2 tsk. romessens
100 g. mørk chokolade 70%
100 g. lys chokolade
5 abrikoser
5 valnøddekerner skåret i halve
ca. 70 g. nougat
Pynt: fx. kandiseret viol, frysetørret hindbær, hakkede nødder eller hvad du synes om.
Ælt marcipanen med romessens. smelt mørk og hvid chokolade hver for sig enten over vandbad eller i en chokoladesmelter. Husk at være forsigtig ved vandbad- der må ikke komme det mindste vand ned til chokoladen- så gryner den.
Tag en klump marcipan og pres den lidt flad, kom nougat og nød eller nougat og abrikos- eller måske bare nougat i midten (du kan naturligvis også komme helt andre ting i). Rul til en kugle og form lidt mere oval som et æg.
Dyp i den smeltede chokolade og pynt. Kom evt. lidt af hver chokolade i en plastikpose, klip et mini hul i hjørnet og dekorer med mørk på lys og omvendt.
Sæt chokoladerne på bagepapir og lad stivne- evt. på køl.
Gem køligt i tætsluttende beholder.
Foto: Sara B. Clausen. |
WAO, SÅÅÅ flotte.
SvarSletMange tak og de smager også skøøønt :-)
Slet