søndag den 30. december 2012

Lakridspanna cotta med limemarineret pære & After eight chokolademousse og frisk frugt.

Foto: Sara B. Clausen
I dag står det på forberedelser til nytårsaften. Vi bliver 11 personer i år - både voksne og børn. Jeg har valgt nogle desserter som skal forberedes i god tid, så det hele ikke skal ordnes i morgen.

Foto: Sara B. Clausen

Gæsterne kommer med forretten så jeg ved ikke helt hvad det bliver men min del af menuen kommer til at stå på:

Forret: 
(Kommer gæsterne med)

Hovedret
Marmoreret oksefillet med langtidsstegte grøntsager og svampesauce
serveret med en kartoffelroulade.

Dessert:   
Desserttallerken med små portioner af lakridspanna cotta med limemarineret pære samt after eight chokolademousse ledsaget af Rambutan, stjernefrugt og lidt kiwi vendt med hakket mynte samt et par vaffelpinde on the side.

Jeg har taget lidt billeder af desserten inden den kom på køl, så det evt. kan inspirere andre- det er dog ikke den endelige anretning, da panna cottaen skal vendes ud af formen når den er stivnet m.m. Så blot for at give en lille idé om det. Chokolademoussen har jeg anrettet i små glas til i morgen, det ser lidt pænere ud synes jeg.


Foto: Sara B. Clausen

I får lige opskrifterne på desserter her :

Lakridspanna cotta 4 pers:

2 blade husblas
1/4 l. piskefløde
1/4 l. sødmælk eller kaffefløde
1½ spsk. sukker
1 tsk. Raw liquorice pulver eller knust engelsk lakrids

Limemarineret pære:
2 spsk. rørsukker
1 tsk. fintrevet lime (øko)
½ dl friskpresset limesaft
250 g. finthakket pære (ca. 2 pærer) 

Pynt: friske blade af citronmelisse.

Læg husblassen i blød i 10 min i koldt vand. Kom fløde, sukker og lakrids i en tykbundet gryde og varm det op til kogepunktet. Knug vandet af husblassen og udrør den helt i den varme lakridsfløde. Fordel i 4 glas eller i silikoneforme som du kan vende de stivnede desserter ud af på en tallerken.
stil dem tildækket i køleskabet i min. 5 timer. Rør sukker limesaft og skal sammen og vend de fine pæretern heri. Lad marinere i min. en time.
Ved servering garneres lakridpanna cottaen med pærene. 

After Eight chokolademousse:

Smager så fantastisk, at det kan være svært at holde fingrene fra den på andre tidspunkter  af døgnet også :-)

100 g. god mørk chokolade min. 70%
100 g. Pebermyntechokolade.
1½ dl. piskefløde
2 past. hele æg
2 spsk. sukker

3 kiwifrugter
1 spsk. sukker
1 spsk. hakkede friske pebermynteblade

Pynt: pebermyntechokolade, pebermynteblade. 

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad eller i en chokoladesmelter.

Pisk fløden til en let flødeskum. Pisk dernæst æg og sukker hvidt og skummende i en anden skål. 

Rør den let afkølede chokolade i æggeblandingen, vend den blidt men effektivt med bløde bevægelser til en homogen masse. Bland først halvdelen af flødeskummet i og derefter resten. Fordel chokoladedesserten i glas og lad dem stå tildækket på køl i mindst en time men kan sagtens stå til næste dag.

Skræl kiwifrugter og skær i grove stykker. Ven dem sammen med sukker og pebermynteblade. Lad frugten trække en ½-times tid på køkkenbordet.
 







6 kommentarer:

  1. Hvor lyder det som en skøn menu - og sikke en flot (og sikkert mega lækker) dessert - har endnu ikke smagt panna cotta.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, håber du kom godt ind i det nye år :-) Så har du noget tilgode endnu. Kh Sara

      Slet
  2. Hej Sara. Lige et opklarende spørgsmål :) det er både den mørke chokolade og pebermyntechokoladen, der skal smeltes ikke?
    Vh. Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Rikke, ja det er det, havde helt glemt denne lækre nytårsdessert, som smager så skønt, så godt din kommentar lige mindede mig om den. Godt nytår. Kh Sara

      Slet
  3. Tusind tak for hurtigt svar :) Ja, den ser nemlig super lækker ud, så jeg tror det bliver desserten i år. Kan man bruge rittersport med pebermynte? - Eller hvad vil du anbefale? Godt nytår!
    Vh. Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er ikke så vigtigt med mærket, bare det er mørk chokolade med pebermynte :-)

      Slet