søndag den 2. september 2012

Lækker og nem Ribskage

Foto: Sara
Fik en pose skønne Ribs med hjem fra Fyn denne weekend, da en jeg kender, ønskede at jeg skulle finde på en nem opskrift på en ribstærte til hende, som var enkel at lave med få ingredienser. Dette lever denne fuldt op til, dog uden at mangle noget i lækkerhed :-) Vil smage skønt med en god klat vaniljeis og evt. en ranke friske ribs som pynt på tallerkenen. Jeg havde ingen friske da dem jeg fik var frosne.

Foto: Sara


Opskrift til en springform på ca 26 cm i diameter:

250 g. friske ribs, drysset med lidt sukker.
180 g. hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1½ tsk. Kanel
kornene fra 1 vaniljestang
250 g. rørsukker
3 æg

Drys ribsene med lidt sukker og lad bærrene dryppe af i en sigte over en skål.
Bland mel, bagepulver og kanel. Smør springformen og kom 3 spsk. rasp og 2 spsk. sukker ned i formen og vend det rundt, så det sætter sig fast på alle sider. evt. overskydende  rystes af.
Flæk vaniljestangen og rør kornene ud med lidt af sukkeret. Bland sukker, Vanilje og æg og pisk dem luftige og hvide. Vend forsigtig ribsene deri, gem dog gerne lidt til at dysse over til sidst. Vend melblandingen i æggemassen. Vend den forsigtigt sammen, hæld dejen i springformen og bag den i forvarmet oven 175 grader(varmluft) i ca. 30 min. Tag den ud af springformen. Løsn kagen forsigtigt fra bunden og løft den over på et serveringsfad. Ved servering drys med Flormelis og server med god vaniljeis eller cremefraiche og gerne lidt friske ribs på tallerkenen.

Foto: Sara

6 kommentarer:

 1. Den ser lækker ud, kan forestille mig den er lidt makronagtig på toppen og sød med et syrligt tvist fra ribsene, god kombo :o)

  Kig forbi min blog, hvis du har lyst, da jeg har en Give away igang:

  http://kristinasmadunivers.blogspot.dk/2012/09/give-away-i-anledning-af-bloggens-1-ars.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, man skulle næsten tro du havde smagt den ;-) Rammende beskrivelse i hver fald- den er god. Ikke mindst med en kugle vaniljeis til.
   Kh Sara

   Slet
 2. Hey Sara, er det mon muligt at bruge frosne ribs til denne kage?? Har du nogen erfaringer med det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne, det er jeg næsten sikker på at jeg faktisk gjorde da jeg lavede denne, tror bestemt det fungerer med frosne også! Men drys stadig med sukker og lad dryppe lidt af.
   Kh Sara

   Slet
 3. Hej :-)
  Denne her kage er supernem og god! Tror du, at man uden at ødelægge det hele kan putte noget revet marcipan i dejen?
  Hilsen Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak , nej det tror jeg bestemt vil fungere godt! elsker selv marcipan i kager :-)

   Slet