Foto: Sara |
Foto: Sara |
Opskrift til en springform på ca 26 cm i diameter:
250 g. friske ribs, drysset med lidt sukker.
180 g. hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1½ tsk. Kanel
kornene fra 1 vaniljestang
250 g. rørsukker
3 æg
Drys ribsene med lidt sukker og lad bærrene dryppe af i en sigte over en skål.
Bland mel, bagepulver og kanel. Smør springformen og kom 3 spsk. rasp og 2 spsk. sukker ned i formen og vend det rundt, så det sætter sig fast på alle sider. evt. overskydende rystes af.
Flæk vaniljestangen og rør kornene ud med lidt af sukkeret. Bland sukker, Vanilje og æg og pisk dem luftige og hvide. Vend forsigtig ribsene deri, gem dog gerne lidt til at dysse over til sidst. Vend melblandingen i æggemassen. Vend den forsigtigt sammen, hæld dejen i springformen og bag den i forvarmet oven 175 grader(varmluft) i ca. 30 min. Tag den ud af springformen. Løsn kagen forsigtigt fra bunden og løft den over på et serveringsfad. Ved servering drys med Flormelis og server med god vaniljeis eller cremefraiche og gerne lidt friske ribs på tallerkenen.
Foto: Sara |
Den ser lækker ud, kan forestille mig den er lidt makronagtig på toppen og sød med et syrligt tvist fra ribsene, god kombo :o)
SvarSletKig forbi min blog, hvis du har lyst, da jeg har en Give away igang:
http://kristinasmadunivers.blogspot.dk/2012/09/give-away-i-anledning-af-bloggens-1-ars.html
Tak, man skulle næsten tro du havde smagt den ;-) Rammende beskrivelse i hver fald- den er god. Ikke mindst med en kugle vaniljeis til.
SletKh Sara
Hey Sara, er det mon muligt at bruge frosne ribs til denne kage?? Har du nogen erfaringer med det?
SvarSletHej Marianne, det er jeg næsten sikker på at jeg faktisk gjorde da jeg lavede denne, tror bestemt det fungerer med frosne også! Men drys stadig med sukker og lad dryppe lidt af.
SletKh Sara
Hej :-)
SvarSletDenne her kage er supernem og god! Tror du, at man uden at ødelægge det hele kan putte noget revet marcipan i dejen?
Hilsen Mia
Tak , nej det tror jeg bestemt vil fungere godt! elsker selv marcipan i kager :-)
Slet