I dag har vil holdt fødselsdag og fejret en sød pige, med denne nøddekage med baileyskum og friske bær. Det smager altså virkelig skønt og så er den forresten glutenfri.
| Foto: Sara |
Det er en kage jeg førhen har lavet noget i stil med, men så har jeg bygget lidt videre på den. Det fungerede rigtig godt. De friske bær kan nemt varieres alt efter sæson, udbud og smag.(opskrift neders på siden)
| Foto: sara |
| Foto: Sara |
Lækre og luftige bolle skal der til og der var der ikke den store variation- denne opskrift fungerer altid super og som man siger "If it ain't broke, don't fix it ".
| Foto: Sara |
| Foto: Sara |
Kagen:
300 g. Valnødder eller pecannødder
6 æggehvider
250 g. Flormelis (evt. lidt mindre)
lidt smør til formen.
150 g. smeltet mørk chokolade
2 tsk. smør ( gør at chokoladen ikke er for hård når man skærer i kagen.)
Baileykum:
2½ dl. fløde
2 spsk. Bailey
1 tsk. vaniljesukker
Friske bær:
Fx. blåbær, jordbær, hindbær, brombær eller ribs alt efter smag og udbud- gerne tre forskellige slags.
Hak nødderne groft, gøres lettest i en blender men pas på det ikke
bliver for fint! pisk æggehviderne helt stive og vend den sigtede
flormelis og nødderne forsigtigt i æggehviderne med en dejskraber. Hæld
blandingen i en smurt springform, kom evt bagepapir i bunden. Bag den
den i ca. 50 min ved 160 grader(varmluft). Den skal ikke give efter ved
let tryk på toppen. Lad den køle af.
Smelt chokoladen i en smelter eller over vandbad. Tilsæt smør og pensl kagen med chokoladen. Sæt evt. i køleskab så den stivner hurtigere.
Pisk flødeskum, Bailey og vanilje helt stift og fordel det i et pænt lag ovenpå kagen.
Pynt med de friske bær og server:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar