onsdag den 18. august 2021

Chokomazarinkrans med salty caramel creme og bær.

Foto: Sara B. Hansen.

Denne kage er meget festlig og lækker og smager samtidig super godt.
Den er lavet med udgangspunkti en opskrift fra "Spis Bedre". Jeg havde den med som feriekage til mine kollegaer i sidste uge :-)

Mazarinkrans:

200 g. blødt smør (brug lidt af det til formene)

200 g. rørsukker

200 g. marcipan, groft revet

4 æg

100 g. mørk chokolade

75 g. hvedemel

1 knsp. salt


Saltet karamelcreme med Baileys


2 blade husblas

100 g. karamelchokolade 

2½ dl. piskefløde

½ dl. Baileys

¼ tsk. flagesalt 


Pynt:

Brombær, blåbær, ribs, toffifee el.  og små karamelkugler.Fremgangsmåde:


Tænd ovnen på 175°. Pisk det bløde smør, sukker og marcipan sammen i en skål med en elpisker.Elle brug røremaskinen, hvis du har sådan en.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Hak chokoladen groft og vend den med hvedemel og  salt.Kom melblandingen bed til æggemassen og vend sammen.


Læg bagepapir i bunden af springformen, og placér en kagering i midten af formen.Hvis du ikke har en kagering der passer så bruge en ren konservesdåse (tom) som du kommer bagepapir om. Smør både formen og kageringen/dåsen med lidt smør.


Fordel dejen i formen, og glat overfladen. Bag mazarinkagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl kagen på en rist.


Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Varm fløde og Baileys op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme fløde. Hæld flødeblandingen over chokoladen, og rør det sammen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Smag til med flagesalt.


Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer. Cremen skal være helt kold.Pisk den kolde karamelcreme luftig med en elpisker. Pas på med at piske den for længe, da det kan få den til at skille.


Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe ud på mazarinkagen. Pynt kagen med brombær, blåbær, toffifee evt. spiseligt guldstøv og stedmoderblomster.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar