Foto: Sara B. Hansen |
En rigtig lækker kage som både er velegnet som dessert eller
blot med en kop kaffe.
Kagebunden smager rigtig dejlig og fyldig af chokolade og samtidig er hindbærmoussen, der er lavet med en blanding af fløde og skyr, lige tilpas - ikke for sød men dejlig frisk.
Det passer godt sammen synes jeg.
Kagebunden smager rigtig dejlig og fyldig af chokolade og samtidig er hindbærmoussen, der er lavet med en blanding af fløde og skyr, lige tilpas - ikke for sød men dejlig frisk.
Det passer godt sammen synes jeg.
Min tanke var egentlig blot at komme friske bær ovenpå- men
da jeg nåede dertil synes jeg det ville blive svært at få dem til at blive
ovenpå kagen når den skæres. Heldigvis havde jeg en pose kagemousse i gemmerne
og fik den tanke at blande en lille portion af det og lave små toppe ovenpå med
en tylle. Det fungerede rigtig fint i forhold til at ”holde lidt” på de friske
bær.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser (ca. 8 personer):
Chokoladebund:
100 g. mørk chokolade min. 70%
50 g. smør
100 g. rørsukker
2 æg
2 spsk. mel
50 g. smør
100 g. rørsukker
2 æg
2 spsk. mel
Hindbærmousse:
300 g. hindbær frosne
30 g. flormelis
korn fra 1 vaniljestang
3 ark husblas
2 spsk frisk limesaft
120 ml. piskefløde
120 g skyr neutral eller vanilje
30 g. flormelis
korn fra 1 vaniljestang
3 ark husblas
2 spsk frisk limesaft
120 ml. piskefløde
120 g skyr neutral eller vanilje
Pynt:
Friske hindbær og blåbær
Dr. Oetker kagemousse (chokolade) ¼ brev efter anvisning på pakken.
Friske hindbær og blåbær
Dr. Oetker kagemousse (chokolade) ¼ brev efter anvisning på pakken.
Chokoladebund:
Smelt chokolade og smør i en skål
over vandbad og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i chokoladen, Tilsæt mel og rør sammen. Klem et stykke bagepapir rundt om bunden på kagerullen og smør siderne.
Kom dejen i en springform (20 cm i diameter)bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min.
Lad den køle helt af.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i chokoladen, Tilsæt mel og rør sammen. Klem et stykke bagepapir rundt om bunden på kagerullen og smør siderne.
Kom dejen i en springform (20 cm i diameter)bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min.
Lad den køle helt af.
Hindbærmousse:
Læg husblas i en skål med koldt
vand i ca. 5 min.
Kom hindbær, flormelis, vaniljekorn og limesaft i en gryde, og giv det et lille opkog.
Si massen, så du slipper for hindbærkerner.
Kom hindbær, flormelis, vaniljekorn og limesaft i en gryde, og giv det et lille opkog.
Si massen, så du slipper for hindbærkerner.
Kom puréen tilbage i gryden, og
sæt den tilbage på kogepladen og varme den op. Vrid husblassen fri for vand, og
kom den ned til hindbærpuréen. Rør rundt, indtil husblassen er opløst. Hæld
puréen i en skål, og sæt den på køl et øjeblik.
Pisk fløden til skum. Tilsæt skyr
og pisk videre. Vend forsigtigt den afkølede hindbærpuré i.
Sæt evt. en kagestrimmel fast
rundt om chokoladebunden i springformen inden du fordeler hindbærmoussen over.
Jeg synes det gør det lettere at få en pæn kant. Sæt kagen på køl min, 3 timer eller gerne natten over. Tag ringen af kagen. Hvis ikke du har brugt plastik kage strimmel, skal du lige løsne med en skarp kniv inden du tager ringen af.
Jeg synes det gør det lettere at få en pæn kant. Sæt kagen på køl min, 3 timer eller gerne natten over. Tag ringen af kagen. Hvis ikke du har brugt plastik kage strimmel, skal du lige løsne med en skarp kniv inden du tager ringen af.
Hvis du har brugt kagestrimmel, så skal du også inden du trækker den af, lige løsne forsigtigt med en lille kniv langs kanten.
Inden servering pyntes kagen med
kagemousse og friske bær.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar