Foto: Sara B. Hansen. |
Jeg har brugt både basmatiris og sort quinoa som bund - men man kan sagten blot bruge enten eller. Herhjemme er det vist kun mig der elsker quinoa, resten af familien vil gerne nøjes med ris :-)
Ingredienser 4 personer:
Kødboller:
400 g. øko. hakket svin
1 æggehvide
4 spsk. vand
3 spsk. pankorasp
Ingefær 2 cm. revet eller hakket fint
1 rød eller grøn chilifrugt u. kerner, hakket fint
2 spsk. lys soya sauce
2 spsk. risvin eller tør sherry
Friskkværnet peber
Salt
1 dl sesam, ristet på en tør pande.
1 rødløg i tynde både alt. forårsløg
4 guerødder i skiver på skrå
½ rød peberfrugt i skiver
½ gul peberfrugt i skiver
75 g. edamamebønner, frost
3-4 friske tomater i tynde skiver
Agurk i tynde skiver
Dild, koriander eller bredbladet persille til at drysse over
2 dl. Basmatiris koges efter anvisning på pakke.
1½ dl. quinoa, koges efter anvisning på pakken.
Glace:
2 dl soja
150 g sukker
2-3 cm. fint revet ingefærfriskkværnet sort peber½ dl lime
Kødboller:2-3 cm. fint revet ingefærfriskkværnet sort peber½ dl lime
Bland alle ingredienser til farsen og ælt sammen med rene hænder ( brug evt. engangshandsker). Blandingen skal være let og luftig brug ikke røremaskine,m det gør den mere tung i det.
Form små kugler på størrelse med en golfbold. Brun dem godt i olie og sæt til side. Inden servering pensles de med glace og kommes 5 min. i ovnen ved 200 grader.
Glace:
Bland alle ingredienser til Glace i en gryde og kog det op, lad simre ca. 10-15 min. til den tykner. Hæld i en skål og lad køle.
Kog bamatiris og Quinoa.
Svits rødløg, gulerod og peberfrugt i sesam eller olivenolie 10 min. tilsæt edamamebønner de sidste 2 min. drys med lidt salt og peber.
Kom ris og quinoa i bunden af en dyb tallerken el. skål gerne med en stor overflade, så du kan arrangere grøntsagerne m.m.
Dryp lidt glace over risene. Anret grøntsager- både de lune og de friske,læg kødbollerne ved og drys med ristet sesam og krydderurter.
Server glace og evt. sød chilisauce ved bordet, så man kan komme ekstra på hvis man ønsker det.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar