Foto: Sara B. Hansen. |
Den er vidunderlig cremet og skøn med masser af god smag. Jeg har været så heldig at få en dejlig portion nyopgravede danske kartofler og friske grønne & slanke asparges foræret af vores nye søde naboer, så derfor synes jeg disse ingredienser fortjente at få en fremtrædende rolle i aftensmaden i dag :)
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
1 kilo nye kartofler, skrabet og skåret i tern
2 løg, skåret i halve skiver
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. olivenolie
2 røde chilifrugter, uden kerner i tynde skiver
4 cm. Ingefær, skrællet og finthakket
2 tsk. hele kommen eller 1 tsk. spidskommen
1½ tsk. madras karry
1 tsk. gurkemeje
Salt og peber
Saften fra en lime
5 dl. yoghurt naturel (ikke den helt fedtfattige variant)
1 lille håndfuld koriander, hakket (korianderpasta kan også gøre det)
3 dl. god grøntsagsbouillon
300 g. friskbælgede ærter (alternativt fra frost)
Et bundt friske grønne asparges kogt 2-3 min. i saltet vand.
Evt. 1 spsk. maizena, rørt ud i lidt vand til at jævne med.
Til servering:
Lime både
Friskhakket koriander
Naanbrød
Mango chutney
Foto: Sara B. Hansen. |
Du kan evt. jævne saucen lidt, både fordi den har en tendens til at skille lidt (syre fra lime og base fra yoghurt) det homogeniseres igen hvis den jævnes lidt- men også fordi den ellers kan være en smule tynd i det til min smag.
Kog asparges 2-3 min i letsaltet vand og server med det ønskede tilbehør fx. mango chutney, naan eller lignende brød.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar