Foto: Sara B. Hansen. |
Man kan komme ost rundt om pølsen inden dejen trilles om eller lade være alt efter smag og behag.
Server med Ketchup og sennep til. Corn dogs skal egentlig være lavet af majsmel - men denne dej er nu på hvedemel. Tilberedningen med at skolde dem inden bagning, giver en konsistens i retning af Bagels. Rigtig gode synes jeg og nu er flere poser smidt i fryseren klar til at blive lunet og komme med til fest :-)
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser til min. 20 stk:
10 skiver ost, skåret over på langs
10 små pølser, delt på midten så det bliver 20 halve.
10 små pølser, delt på midten så det bliver 20 halve.
Dej:
5 dl. vand
1 pose tørgær
1 spsk salt
700 gram mel
1,5 liter vand
3 spiseskefulde bikarbonat (natron)
1 sammenpisket æg til pensling
Flagesalt
3 spsk. sesam.
Forvarm ovnen til 180 °C
Tilbered dejen; Bland vand og tørgær samt salt.
Bland melet i og ælt dejen sammen med hænderne.
Ælt dejen i ca. 8-10 minutter, indtil den føles glat og elastisk.
Skær stykker af dejen og til lange dejpølser. Rul en strimmel ost om den halve pølse og sæt på et træspyd. Rul dejen rundt om og tril mellem hænderne så pølsen dækkes og lukkes sammen.
Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt bikarbonatet. Dyp pølser med dej i vandet i ca. 2 minutter.
Placer på en bakke. Pensles med æggeblommen og gives et drys af sesam og havsalt.
Bages i ca. 20 minutter indtil gyldne og gennembagte.
Server med sennep og ketchup.
Forvarm ovnen til 180 °C
Tilbered dejen; Bland vand og tørgær samt salt.
Bland melet i og ælt dejen sammen med hænderne.
Ælt dejen i ca. 8-10 minutter, indtil den føles glat og elastisk.
Skær stykker af dejen og til lange dejpølser. Rul en strimmel ost om den halve pølse og sæt på et træspyd. Rul dejen rundt om og tril mellem hænderne så pølsen dækkes og lukkes sammen.
Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt bikarbonatet. Dyp pølser med dej i vandet i ca. 2 minutter.
Placer på en bakke. Pensles med æggeblommen og gives et drys af sesam og havsalt.
Bages i ca. 20 minutter indtil gyldne og gennembagte.
Server med sennep og ketchup.
Find også Saras Madunivers på Facebook.
Foto: Sara B. Hansen. |
De rigtig hårde nysere spiser dem direkte fra fryseren! En morgen, da min datter stod op, fandt hun to corndogs med gnavemærker på hver sin tallerken på spisebordet. Tvillingerne på tre år var vågnet om natten og åbenbart blevet enige om, at de var sultne. Den altid handlekraftige Zebastian kunne ikke finde noget af interesse i køleskabet, men det kunne han i fryseren ...
SvarSletTil lykke med fødselsdagen!
Elsebeth
Kære Elsebeth, Mange tak for din hilsen. Sikken en morsom historie, de må have været populære siden de tages direkte fra fryseren, men måske alligevel bedre varme ;-) Min søn rapporterede at de var hurtig spis ved festen så han mente de faldt i god jord. Kh Sara
Slet