Foto: Sara B. Hansen. |
Tip: Brug evt. rismel e.l. for en glutenfri version.
Ingredienser ca. 15 stk:
5 dl kold risengrød
1 dl mel (evt. rismel for en glutenfri version)
2 små æg
2 spsk. sukker
1 lille nip salt
lidt vaniljekorn
lidt fintrevet øko. citronskal (det skal ikke dominere kun lige give et strejf)
Smør til stegning
Rør risengrøden sammen med sukker og æg samt de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile gerne 30 min. på køl.
Varm en pande op med lidt smør og bag 3-4 klatter af gangen, afhængig af størrelsen på panden. Vend dem når de er lysebrune. De skal være gennembagte - men ikke for mørkt bagte.
Sever med de ting du kan lide og soom du normalt ville bruge til pandekager.
Find også Saras Madunivers på: FACEBOOK.
Åh, klatkager - som barn kørte min far mig ind til Aalborg. Her tog jeg rutebilen til Hemdrup, hvor min farfar holdt og ventede på mig i jumpen. Så gik det i gyngende trav hjem til min farmor. Efter et kærligt knus tog hun en tallerken ud af køkkenskabet med - klatkager, som hun varmede, og jeg spiste med solbærsyltetøj og sukker. Det fik vi aldrig derhjemme, og heller ikke her hos mig, da mine børn ikke kunne lide risengrød. Otte dage på sommerferie hos farmor og farfar og blive rigtig forkælet - og lege enebarn ... Og hver eneste gang fik jeg klatkager, når jeg kom.
SvarSletElsebeth
Kære Elsebeth 😊Sikken en dejlig beskrivelse og et skønt minde fra din barndom. Det må have været skønt at komme der og at alting var sådan lidt særligt- også klatkagerne!
Slet