søndag den 18. september 2016

Vild Kylliggryde med enebær, bagt kartoffelmos med hasselnødder og æble og vindruesalat med rosenpeber.

Foto: Sara B. Hansen
Selvom der endnu ikke har været så meget efterår over vejret , så har jeg i dag fået lyst til efterårsagtig simrehyggemad.
Det er blevet til denne skønne kombination med en lækker kyllinggryde med vildtsmag fra enebær, svampe og salvie serveret med en lækker bagt kartoffelmos med hasselnødder og en frisk salat med drue, æble og rosenpeber.

Foto: Sara B. Hansen

Ingredienser 4 personer:

Kyllinggryde:

600 g. kyllingfilet i strimler
4 skiver bacon i små tern
250 g. champignon, i kvarte
3 skalotteløg
1 fed hvidløg, presset
3 blade frisk salvie, Hakket
12 knuste enebær
4 dl. kalvefond
2 dl. fløde
2 tsk. tomatkoncentrat
Salt og peber
Evt. lidt maizena rørt ud i vand til jævning

Kartoffelmos:

1 kilo kartofler
1 dl. fløde
50 g. smør
salt
1 dl. hakkede hasselnødder
2 æg

Salat:
500 g. grønne stenfri druer
1 stort rødt æble
Lidt citronsaft
1 tsk. knus rosenpeber
1 håndfuld hakket rucola eller bredbladet persille
1 finthakket lille rødløg
1,5 spsk olivenolie
1 spsk. granatæbleeddike eller bare æblecidereddike
Salt og peber.
Foto: Sara B. Hansen


Kyllinggryde:
Start med at svitse bacontern i en god gryde i en lille smule smør. Efter ca. 5 min tilsættes kyllingen og brunes med. Derefter tilsættes løg og champignon og simrer lidt med. Tilsæt de knuste enebær, (brug en morter dertil), fond, salvie, fløde, presset hvidløg samt tomatkoncentrat. Lad simre ca. 30 min. Jævnes om nødvendigt med lidt maizena udrørt i vand og smages til med salt og peber.

Kartoffelmos:
Start med at skrælle kartoflerne og skær i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem med en " kartoffelmoser". Bland med smør og fløde. Del æggene i to skåle blommer i den ene og hvider i den anden. Rør æggeblommerne i kartoffelmosen en af gangen og pisk hviderne stive. Vend hviderne sammen med kartoffelmosen med lette bevægelser, vend og nødder og lidt salt og peber i. Kom kartoffelmosen i et smurt ildfast fad og bag ved 200 garder i ca. 30 min.

Salat:
Halvér druerne og skær æblet i tern som vendes med lidt citronsaft. Hak løget helt fint. Kom i en skål og vend med de øvrige ingredienser.
Foto: Sara B. Hansen

Husk at du også finder Saras Madunivers på FACEBOOK.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar