Foto: Sara B. Hansen. |
Endelig høster jeg rimelig gode mængder af skønne hindbær fra haven og derfor skal alle lejligheder da benyttes til at bruge dem.
Citroncremen i denne tærte er nem at lave og smager guddommeligt! Har du spiselige blomster, så ser det sødt ud på kagen sammen med mynteblade. De gule blomster her er fra rød skovsyre.
Kagen kan bruges som dessert og smager naturligvis skønt med en god kop kaffe til eller måske et glas Italiensk Brachetto.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser (ca. 20 cm tærteform eller aflang form 36 cm).
Mørdej:
1½ dl. hvedemel
50 g. hele mandler
60 g. smør
1 spk. rørsukker
½ tsk. vaniljekorn
2 spsk. koldt vand
Citroncreme:
2 dl. piskefløde
1 dl. lemoncurd
Marcipancreme:
80 g. god marcipan
1 lille æg
1 spsk. mel
Pynt:
Blåbær
hindbær
mynte
evt. spiselige blomster
Foto: Sara B. Hansen. |
Sådan gør du:
Alle ingredienser til mørdejen, på nær vand, kommes i en foodprocessor og køres til en jævn masse, hvis den ikke hænger helt sammen så tilsæt 1 spsk. koldt vand af gangen indetil den samler sig, Fordel tærtedejen ved at rykke den ud i formen.
Kom bagepapir over og fyld med tørrede linser, bønner, ris eller lignende, så dejen ikke kryber ned under bagning.
Dette fjernes selvfølgelig bagefter og gemmes til "blindbagning" en anden gang,
Bages herefter 12 min. ved 200 grader varmluft.
Imens piskes revet marcipan og æg sammen og tilsættes lidt hvedemel. Fordel det ovenpå tærtebunden og bag yderligere 10 min. Tag bunden ud og lad køle.
Pisk fløde og lemoncurd med håndpisker til en cremet luftig creme. Fordel ovenpå den afkølede bund. Pynt nu med bær, mynte og evt. blomster og så er den klar til servering eller opbevaring på køl indtil den skal serveres.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar