Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
4 gulerødder
500 g pasta2 håndfulde friskbælgede ærter
Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsksalt og friskkværnet peber1 fintrevet løg1 spsk. tørret oregano1 spsk. tørret basilikum1 fed knus hvidløg½- 1 tsk. Chilipulver1 spsk. smør til stegning2 spsk. olivenolie til stegning
500 g pasta2 håndfulde friskbælgede ærter
Kødboller:
500 g hakket kalv og flæsksalt og friskkværnet peber1 fintrevet løg1 spsk. tørret oregano1 spsk. tørret basilikum1 fed knus hvidløg½- 1 tsk. Chilipulver1 spsk. smør til stegning2 spsk. olivenolie til stegning
Sauce:
1 æg2½ dl kogevand
Til servering:
Friske basilikumbladeFriskrevet parmesan
Rør kødet sammen med salt, peber og oregano, basilikum, chili. løg og hvidløg. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne lidt af gangen i smør og olie på en pande. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al denteefter anvisning på pakken. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Tag 2½ dl af kogevandet fra, og gem det.
Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.Hæld vandet fra pastaen v.h.a. et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden. Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.Ved serveringen Pyntes med friske basilikumblade, og drysses med friskrevet parmesan.
1 æg2½ dl kogevand
Til servering:
Friske basilikumbladeFriskrevet parmesan
Rør kødet sammen med salt, peber og oregano, basilikum, chili. løg og hvidløg. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet. Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne lidt af gangen i smør og olie på en pande. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al denteefter anvisning på pakken. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Tag 2½ dl af kogevandet fra, og gem det.
Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.Hæld vandet fra pastaen v.h.a. et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden. Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.Ved serveringen Pyntes med friske basilikumblade, og drysses med friskrevet parmesan.
Tip: I stedet for basilikum kan du bruge bredbladet persille.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find mig også på FACEBOOK.
Det ser dejligt ud. Mine børn er vilde med pasta og kødboller, og jeg kunne godt trænge til lidt variation til den klassiske tomatsovs.
SvarSletHej Emilie, håber dine pastaglade børn vil synes lige så godt om den som mine gjorde :-) Kh Sara
Slet