Foto: Sara B. Hansen. |
Jeg tog udgangspunkt i en lækker opskrift bog med salater fra "The food Club". Prøv den endelig hvis du kan lide den slags. Jeg brugte kikærter fra dåser og det fungerer altså helt fint- men man kan selvfølgeelig vælge at iblødlægge og koge dem selv. I givet fald skal man bruge 2 dl. tørrede kikærter til 4 personer. Jeg var oppe på en femdobbelt portion da vi var 23 mennesker men opskriften her er til ca. 4 personer :-)
Ingredienser :
2 dåser kikærter,drænet og skyllet ( eller 2 dl. tørrede iblødsatte og kogte)
250 g. cherrytomater
1 spsk. citronolivenolie
1 stort bundt persiller
1 rødløg, fine tern
100 - 150 g. feta
15 sorte oliven fx. kalamata
1 spsk. citronsaft
2 spsk. citronolivenolie
1 spsk. hvid balsamico eddike
Salt og peber
Skyl cherrytomaterne og tør dem. kom i et lille ildfast fad sammen med 1 spsk. citronolivenolie. Bag dem 1 time i ovnen ved 150 grader, lad dem køle helt af,
Vend kikærterne med rødløg i tern, kruspersille, smuldret feta, citronolivenolie og balsamico samt salt og peber. Vend forsigtigt de afkølede tomater deri sammen med den væde de har afgivet.
Find mig også på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar