Foto Sara B. Hansen. |
Foto Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
1 dl. mælk ( gerne sødmælk)
50 g. smør
25 g. gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. sukker
1 tsk salt
150 g, hvid hvedemel
100 g. hvedemel
Fyld:
80 g. blødt smør
40 g. brun Farin
1½ spsk. kanel
Desuden:
1 håndfuld hakkede mandler
1 æg, sammenpisket til pensling
Kanelsukker
lun mælken og smøret i en gryde til det er smeltet, afkøl til håndvarmt og rør gæren ud i denne.tilsæt æg og sigt krydderier og mel i. Rør / ælt dejen godt igennem til en ensartet dej.Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time. Rør ingredienser til fyldet sammen.
Rul herefter dejen ud til en firkant der i længden nogenlunde passer til den form som du vil bage brødet i, fx. 20 x 30 cm. smør fyldet på men undgå de yderste 2½ cm af dejen hele vejen rundt. fold dernæst enderne ind og rul sammen som en roulade. Placer denne i en form med bagepapir eller smurt. Jeg brugte en silikoneform, så den skulle selvfølgelig ikke smøres.
Klip hak lidt skråt fra side til side, det giver en overflade der ser lidt " flettet" ud. Lad efterhæve et lunt sted i 30-45 min. Pensles med æg og drysses med kanelsukker og mandler og bages i ca. 20 min. ved 200 grader, midt i ovnen.
Find mig også på: FACEBOOK.
Foto Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar