Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
1 kg. grønne små tomater
Lage:
500 g. sukker
1 dl eddike
1 dl vand
1-2 stænger vanilje, flækkede
Evt. konserveringsmiddel eller skyl glasset med alkohol
Foto: Sara B. Hansen. |
Tomaterne skylles og prikkes med en gaffel, så smagen trænger godt ind i dem. Sukker eddike, vand og vanilje koges op og tomaterne kommes i og koger med i ca. 4-5 min. sættes koldt (i lagen) til næste dag. Gives på ny et opkog, hvorefter tomaterne tages op med hulske og kommes på helt rene og alkohol skyllede glas.Lagen koges lidt ind i ca. 5 min. hældes derefter koghed over tomaterne og glassene lukkes straks.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Dem var min mor meget glade for, så jeg syltede flere glas til hende. Et par glemte jeg et par år - det blev tomaterne kun bedre af - fik jeg at vide. Jeg lavede også søde squash med vanille - de faldt også i god jord hos min mor - en god måde at anvende store squash på.
SvarSletElsebeth
Sikken en betænksom datter du har været - hyggeligt minde- har aldrig prøvet med squash, det var måske værd at gøre en gang,
SletKærligst Sara