Foto: Sara B. Hansen. |
Grøntsags-/tomatsauce:
2 løg, hakkede
2 stængler bladselleri, fine tern
1-2 fed hvidløg, knust
2 store gulerødder, små tern
1 lille aubergine, tern
300 g. champignon, hakkede eller i skiver
650 ml. tomat passato på flaske
1 dl vand
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1 tsk. chiliflager ( medium stærke)
Salt og Peber
olivenolie
Let Bechamelsauce:
½ l. minimælk
25 g. fintrevet parmesan
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk hvidløgspulver
3 tsk. maizena rørt ud i lidt vand
Salt og peber
Desuden:
100 g revet ost, fx. emmentaler
1 pakke fuldkornslasagneplader
Klargør grøntsager til saucen. I en stor gryde varmes lidt olivenolie op, løget svitses nogle min. herefter tilsættes auberginen og svitses med yderligere 2-3 min. tilsæt herefter de øvrige grøntsager, hvidløg og krydderier og hæld tomat passato over og vandet. Lad saucen koge lidt ind i 15- 20 min.
Lav den lette bechamel ved at varme minimælk tilsat muskatnød og revet parmesan, jævn med maizena udrørt i lidt vand og smag til med salt, peber og hvidløgs pulver. lad koge godt igennem så den bliver tyk.
Smør et ildfast fad og kom først et lag tomatsauce i bunden, dernæst lidt bechamelsauce, revet ost og så et lag lasagneplader. Fortsæt sådan til du har lavet så mange lag som muligt. Slut af med tomatsauce, bechamel og revet ost.
Sæt i ovnen ved 200 grader og bag midt i ovnen til den er gennembagt og let gylden
Find mig også på: FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar