Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser 4 personer:
800 g hakket oksekød 4-8 %
2 mellemstore gulerødder, revet fint
1 lille squash, revet fint
1 fed hvidløg, revet fint eller knust
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. oregano
Olivenolie til stegning.
Bagekartofler:
4 store bagekartofler
Groft salt
Staniol
Salat:
1 moden ananas i tern
1 bakke blandede baby leafs, skyllet og slynget
4 forårsløg, skiver
4 spsk. saltede græskarkerner ( Svansø)
Vinaigrette:
4 spsk. olie
2 spsk. æble eddike
2 tsk. honning
Salt og peber
Start med at vaske kartoflerne og pakke dem ind i to lag staniol, læg groft salt i et ildfast fad, en størrelse der passer nogenlunde til kartoflerne så der ikke skal fyldes salt i et alt for stort fad.Placer kartoflerne og sæt dem i ovnen ved 170 grader i 2- 2½ time.
Rør farsen sammen med revet squash, gulerod og de øvrige ingredienser og lad den stå lidt på køl inden der formes ca. 6 bøffer ( jeg gemmer de to til pålæg).
Steg dem i olivenolie ca. 4 min på hver side. De skal blive gyldne.
Skyl salaten og kom den i et fad eller en skål og kom ananas i tern over, dernæst forårsløg og lige inden servering røres vinaigretten sammen og hældes over og der strøs saltede græskarkerner på.
Find mig også på FACEBOOK.
Hermed kan jeg fortælle, at jeg for første gang i mit liv har smagt en Bøf a la Sara... og den var skam god :) Den bliver faktisk ret saftig når man kommer squash i!
SvarSletTak fo opskriften!
Velbekomme, du har været hurtig til at test den af! Glæder mig at du kan lide bøf al la Sara :D
SletKh Sara
Hvad har du gjort med dressingen ovenpå bøffen (på billedet)?
SvarSletKære Shel😊Tak for dit spørgsmål. Det er længe siden jeg har lavet retten, men tak fordi du mindede mig om den igen. Jeg mener faktisk at det er sovs på billedet😊
SletNogle gange må man godt s(m)ovse lidt. Men du kan selvfølgelig også lave en cremefraichedressing med friske hakkede urter og måske lidt presset hvidløg. God fornøjelse hvis du prøver.kh Sara