Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
1½ dl havregryn
4 dl vand
20 g. gær
8 dl. vand
1½ spsk. salt
1 spsk. fennikelfrø
2 spsk. maltsirup, muscovadosirup eller honning
500 g. groft rugmel
ca. 600 g. hvedemel
Start med at lave havregrød af havregryn og vand, kog det i en gryde i ca. 5 min. Tilsæt fennikelfrø samt sirup. Lad stå og køle lidt. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, afkølet grød og rugmel. Tilsæt herefter hvedemel lidt af gangen ( det kan variere lidt hvor meget man skal bruge). Dejen skal være let klistret med til at ælte med melede hænder og bord.Lad hæve to timer i en skål med et vådt klæde over. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dem i to og tril til lange "dejpølser". Sno dem og placer på bageplade med papir. Lad brødene hæve i 30- 40 min. med vådt klæde over.
Pensles herefter med kaffe eller vand og drysses med havregryn. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 40 min. Lad køle på rist.
Find mig også på: FACEBOOK
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar