Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser ca. 10-12 stk:
5-6 grønne kardemommekapsler
½ dl. koldpresset rapsolie
3/4 dl. yoghurt el. A38
140 g. sukker
75 g. brun farin
50 g. finthakkede hasselnødder
140. g hvedemel
½ spsk. kanel
1 knivspids fint salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
400 g. Æbler i små tern
Desuden: lidt appelsinsaft til at vende i æbletern.
Rasp og sukker til formene. Olie eller bagespray. Muffinforrme.
Tag kardemommefrøene ud af deres kapsler og rist dem på en tør pande til de dufter godt. Brug en morter til at støde dem helt fint, tilsæt evt. en smule sukker, så går det lettere.Befri æblerne fra kernehuset men behold skrællen på. Skær i små tern. vend med appelsinsaften,
Rør rapsolie,yoghurt, sukker g brun farin godt sammen. tilsæt de hakkede nødder. Sigt mel og krydderier sammen og rør æggene i yoghurtblandingen et af gangen skiftevis med melet.
Vend æbletern i dejen. spray muffinforme med bagespray ellers pensles de med olie. Bland lidt rasp og sukker og ryst det rundt i de smurte forme. Så løsner de nemt efter bagning og får lidt sprødt knas.
Bag ca. 20 min ved 180 grader ( varmluft).
Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar