Foto: Sara B. Clausen. |
Jeg valgte at gå "All in" så det blev med kokosolie og med kokosdrys.
Behøves jeg at fortælle at de bløde og luftige boller passer perfekt med nutella og bananskiver? Uhmmm, altså det er SÅ godt!
Der er lidt tropisk feel over dem - men kokossmagen er diskret og ikke dominerende på nogen måde.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
(12 stk.)
2½ dl kokosmælk (jeg brugte light)
1 dl vand
50. g. gær
1½ spsk. rørsukker
1 tsk. salt
120 g. havregryn
350 g. hvedemel
2½ spsk. kokosolie
Foto: Sara B. Clausen. |
Lun kokosmælken en smule og rør gæren ud, tilsæt vand og havregryn samt sukker og salt. Rør sammen. Tilsæt kokosolie og hvedemel og ælt dejen rigtig godt igennem. Den skal være lidt fugtig og klistret. Lad efterhæve i 1 - 1½ time til dobbelt størrelse.
Form som små brød. Lad efterhæve lunt og tildækket i 40 min. Pensles med æg og drysses med lidt kokosmel.
Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 min. Lad køle lidt på rist inden de skæres.
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ved ikke om du er klar over at der i Nutella er Aspartan ? Men at der findes et produkt der smager endnu bedre end Nutella med Stevia i helsekostforretningerne :-)
SvarSletTak for tippet - jeg har haft købt en steviasødet "nutella" i Rema 1000. Vidste faktisk ikke det med aspartam i nutella - vil da lige kigge efter det en anden gang! Bruger det nu ikke i store mængder hjemme, men børnene og manden får sig da ind i mellem en nutellamad i weekenden.
SletKh Sara