Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser til en form ca. 2 l.
3,5 dl. kogende vand
1 dl. knækket rugkerner
1 dl. rugmel
25 g. gær
1 dl. youghurt naturel el. A38
400. g fuldkornsemmer og Speltmel (Urtekram)
1 spsk. Salt
1 spsk. Honning.
Drys: Sesam
Kom knækket rugkerner og rugmel i en skål og hæld det kogende vand over. Rør rundt så det bliver en grød og lad det dernæst køle lidt ned. tilsæt yougurt naturel og gæren når dejen er lun. Tilsæt salt og honning og ælt emmer og speltmelsblandingen i lidt af gangen. Dejen skal æltes godt og længe enten med dejkroge eller på køkkenmaskine. Den skal være lind i det og danne klistrede glutenstrenge. Lad hæve i et time under fugtigt klæde. Hældes derefter på en smurt form og efterhæver tildækket i ca. 1 time. Drysses med sesam og bages nederst i en 200 grader varm ovn i ca. 40 min. Tages ud af formen og køler på rist inden det skæres.
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Jeg har hørt om skoldet mel før, men hvad er det nu lige det gør for brødet?
SvarSletHejsa, fordelen ved det er at man får et lækkert og saftigt brød, med god holdbarhed. Kh Sara
Slet