Foto: Sara B. Clausen. |
Jeg blev inspireret af en lækker opskrift fra Isabellas- men jeg synes ikke at cremen fungerer helt optimalt i den opskrift ( er ikke luftig nok og lidt for neutral i smagen) så denne er min egen. Men tærtebunden er super fin. Jeg brugte mørk chokolade 80 % den bitre chokolade er en lækker kontrast til sødmen fra jordbær og marcipan.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 8-10 personer:
Bund:
250 g. revet marcipan
125 g. koldt smør i tern
2 hele æg
4-6 spsk. Hvedemel
smør til formen
50 g. smeltet mørk chokolade 80% (1/4 tsk. becel gold tilsat for at undgå at chokoladen bliver for hård, når kagen skal skæres)
Creme:
250 g. mascarpone
3 spsk. cremefraiche light
1 dl. piskefløde
2- 3 spk. Flormelis
1 fed stang vanilje- kornene
Fintrevet skal af en øko citron
Pynt:
1 bakke jordbær, i skiver el. kvarte.
Foto: Sara B. Clausen. |
Bag tærtebunden ca. 20-25 min. ved 175 grader. Lad køle på rist.
Smelt 50 g. mørk chokolade og skrab det ud på den kølede bund med en dejskraber. Herefter pensles det ud på bunden.
Pisk mascarponeosten godt sammen med vanilje, flormelis og citron. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.
Fordel cremen ovenpå den afkølede bund og pynt med jordbær.
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar