Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 6 personer (som hovedret):
½ butternutt squash i tern
½ knoldselleri
1 meget stor gulerod
2 løg
1 fed hvidløg
7 kartofler
1 spsk. god stærk karry
2 tsk. chiliflager
2 cm frisk ingefær, revet
Salt og peber
2 l. vand
4 spsk. flydende grøntsagsfond
250 ml. fløde 7%
Tilbehør: Ristede græskarkerner og lidt sprødstegt bacon eller seranoskinke.
Rens og skær alle grøntsager. Svits dem i lidt olivenolie i en gryde, tilsæt krydderier og svits lidt inden vand og grøntsagsfond tilsættes. Kog til grøntsagerne er godt møre ca. 40 min. Blend til en jævn masse, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Speltflute 3 stk.
50 g. gær
5 dl. vand
2 spsk. salt
2 spsk. olie
500 g hvedemel
200 g. fuldkornsspeltmel
Rør gæren ud i vandet. tilsæt salt og olie og melet lidt af gangen- ælt dejen godt og længe igennem. Lad hæve i ca. 1 time. Form tre brød og lad dem efterhæve i 30 min. Pensles med vand og bages 15- 20 min. ved 200 grader.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar