Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 4 personer:
10 g. smør
1 dl. smuttede mandler
4 spsk. soja
1 tsk. sambal Olek
600 g. okseinderlår
1½ dl. gløgg
2 spsk. kalvefond, flydende
1 dl. vand
1½ dl. madlavningsfløde
2 rødløg i ringe
1 fed hvidløg
4 blade grønkål, den grove stængel fjerenet, hakkes
Salt og peber
1 spsk. majstivelse
lidt vand
Tilbehør: kartoffelmos, ris, couscous e.l.
Skær kødet i tern og vend det godt med ½ dl. gløgg og 4 spsk. soja. Lad det mariner i en plastikpose eller anden beholder på køl mindst en time og gerne længere (evt. natten over).
Skold og smut mandlerne. Rist dem i lidt smør til de er gyldne. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle på en rist.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Brun det ved god varme i lidt smør ca. 2 min.tilsæt løg, hvidløg og svits i yderligere nogle min. Tilsæt kalvefond, gløgg, overskydende marinade fra kødet, sambal olek samt grønkål. Lad det koge under låg i ca. 5 min. Rør maizena ud i en smule vand og bland det med fløden, rør det i retten så den jævnes. Lad simre videre i 5-10 min. spæd evt. op med mere vand.Smag til med salt og peber.
Drys de ristede mandler over retten og server med det valgte tilbehør.
Find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar