Foto: Sara B. Clausen. |
-Jeg endte med at drømme hele natten om kager bagefter!
Nu har jeg fået prøvet et Italiensk småkagesæt med en udstikker og chokoladestøbeform af silikone- med medfølgende opskrifter (på engelsk men med europæiske mål).
Foto: Sara B. Clausen. |
Jeg har lige lavet en STOR portion skønne fantastisk sprøde cookies med citron og vanilje (sidstnævnte mit eget input da vanilje efter min mening gør alt bedre!) med fine julechokolademotiver på toppen.
Det er let at bruge- det eneste minus er, at det kræver lidt tålmodighed at støbe chokolader til alle de cookies, da man kun kan lave 6 af gangen i formen og jeg fik ikke mindre end 60 cookies ud af opkriften!!
En anden morsom ting er, at jeg kan se det ikke kun er mine børn, der kan have svært ved at vende bogstaverne rigtigt, når de laver perlemønstre - de ender altid med at vær spejlvendt når man stryger dem- wel,well selv professionelle kan jo have svært ved det og her kommer "Merry Christmas" altså også til at stå spejlvendt.
I det sæt man kan vinde, er der dog kun billedmotiver, så der er det ikke noget problem.
Foto: Sara B. Clausen. |
Du kan også være med og lave de fineste cookies med julemotiv for Hellebergs har været så søde, at sponsere en gave til en heldig vinder! - alt du skal gøre er at: "synes godt om" min side "Saras Madunivers" på facebook- og skrive i en kommentar, hvad der er din yndlings jule småkage ( så kan jeg få lidt inspiration;-).
(Har du ikke en facebookprofil, skal du selvfølgelig ikke snydes. Så kan du kommentere på dette indlæg i stedet).
Den 6. December, trækker jeg den heldige vinder og kontakter. Men har du deltaget via bloggen skal du selv holde øje med når vinderen annonceres - så jeg kan få kontaktoplysninger og sende gaven.
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
500 g. mel
300 g. smør, blødt
200 g. flormelis
1 tsk. bagepulver
Kornene fra en stang vanilje
Citronskal fra ca. ½ øko. citron
3 æggeblommer, stuetemp.
Desuden:
200 g. mørk chokolade med min. 70 % kakaoindhold.
Foto: Sara B. Clausen. |
Bland det bløde smør med vaniljekorn, citronskal og flormelis. Pisk det godt sammen med el-mixer. Tilsæt æggeblommer og pisk godt imellem. tilsæt herefter mel og bagepulver og ælt dejen sammen. Form en firkant.Lad den hvile i ca 45 min i køleskabet. Rul den herefter ud til ca. 8 mm. tykkelse med kagerulle og stik cookies ud med udstikkeren. Kom på plader med bagepapir.
bag ved 170 grader i ca. 10-12 min. de må ikke blive for brune - men gyldne i kanten.
Lad køle på bagerist.
Smelt chokoladen ( jeg har en elektrisk chokoladesmelter) fyld i silikoneformene. Lad køle i ca. 10-15 min i køleskab, vend dem herefter forsigtigt ud. kom lidt smeltet chokolade på midten og pres forsigtigt et chokolademotiv ovenpå. Lad stivne.
Opbevares i tætsluttende dåse, med papir mellem lagene. Er de ikke fine?
Find mig også på Facebook:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=hl
og deltag i konkurrencen om dit eget sæt!
Ååh.. Vanillekranse tror jeg. Dem med chokolade på :D
SvarSletMaria
Lækkert!
SletAj hvor et sjovt sæt, en super go ide.
SvarSletMin bedste småkage er absolut en krydret gingercookie, bagt med smør, godt sprød. Mumssss
Uhmmm :) lyder skønt!
Sletfedtebrød
SvarSletmarianne.lykke@gmail.com
Fedtebrød er populære fornemmer jeg :-) Måske man skulle forsøge :-)
SletMin yndlingsjulesmåkage er fedtebrød, som vist er en sønderjysk specialitet.
SvarSletmine yndlings julekager er helt sikkert vaniljekranse, men det skal altså ikke bare være hvilken som helst opskrift på vaniljekranse, nej det skal være min opskrift på vaniljekranse som stammer fra 1860 før de smager rigtigt af jul ;)
SvarSletLyder godt- er det en top hemmelig opskrift? Skal selv bage vaniljekranse inden længe:-) god bagelyst!
Slet