Foto: Sara B. Clausen. |
Dertil sprøde kartoffelbåde med sesam og en ærtepuré med hvidløg, citron, basilikum og skyr. Det er et dejligt hverdagsmåltid.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser til 6 personer (eller til færre personer, fryser og madpakke:)
Kyllingefrikadeller:
800 g. mager kyllingfars 5%
2 løg, finthakket
2 æg
1 mellem squash, revet
3 gulerødder, revet
2 fed hvidløg knust eller revet fint
1 spsk. dijonsennep
3 spsk. Øko. fuldkorns Rismel
Hismalayasalt
Friskkværnet peber
1 rød chili, finthakket
1 bundt bredbladet persille (god håndfuld) hakket
125 g. kalkunbacon hakket rimelig fint
evt. ½ dl. vand
Sesamkartofler:
ca. 1 kg. kartofler med skræl, vasket og skåret i både
4 spsk. sesamfrø
himalayasalt
timian
2 tsk. hvidlægspulver
olivenolie
Ærtepure:
250 g. frosne ærter
2 fed hvidløg
1 håndfuld friske basilikumblade
salt
3 spsk. skyr
revet skal af 1/4 øko citron
2 spsk. citronsaft
friskkværnet peber.
Foto: Sara B. Clausen. |
Bland alle ingredienser til farsen, så det æltes godt sammen, tilsæt evt. ½ dl vand hvis den er for fast. Lad hvile et øjeblik og form så frikadeller i en passende størrelse og steg dem gyldne i smør/olie.
Skær kartoflerne i både og vend dem med krydderier og olie, fordel i en bradepande beklædt med bagepapir og sæt i en 200 grader varm ovn indtil gyldne og sprøde. Drys sesam over når de har været ca. 15-20 min i ovnen.
Kog ærter og to fed hvidløg i lidt saltet vand. Hæld vandet fra og kom ærter og hvidløg i en blender sammen med citronsaft, citronskal, basilikum og skyr og blend det til en cremet masse, smag til med salt og peber.
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar