Foto: Sara B. Clausen. |
Disse skønne snackstænger egner sig perfekt til et glas køligt hvidvin som en velkomstsnack eller som tilbehør til suppe, salat eller andet godt. De kræver altså noget tålmodighed at lave og der bliver mange! Jeg mistede tålmodigheden til sidst og endte med at bruge den sidste halvdel af dejen på at lave to fletbrød - med samme ingredienser og fremgangsmåde. Blot lavede jeg tre store stænger smurte med æg og kom det øvrige på, så foldede jeg dem en gang sammen og snoede dem og bagefter flettede jeg dem til et langt brød, dette blev delt i to og penslet med æg og bagt til gyldent og gennembagt.
Jeg fandt opskriften på Eurowoman.dk - via deres Facebookside men ændrede lidt på gørmængde, meltyper m.m :-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser
30 gram gær
7 dl vand
2 spsk. olivenolie
2 tsk salt
1 tsk sukker
10 dl Italiensk hvedemel tipo 00
4 dl Durummel
Fyld: Æg til pensling, cheddarost, serrano skinke og persille lidt himalayasalt
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt og olivenolie. Tilsæt sukker og mel
Lad dejen hæve i 1 times. Rul dejen ud på et meldrysset bord som en
pizzadej. Pensl dejen med sammenpeisket æg og fordel derefter persille og cheddar på overfladen og ovenpå serranoskinke og lidt salt. Skær stænger af 2 - 3 cm af dejen. Rul hver stang rundt ved at dreje eller trille i hver sin retning fra hver ende.Sørg for at de bliver tynde.
Bag dem ved 250 grader i ovnen i ca. 20 min til gyldne og sprøde.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar