Forleden var jeg sammen med andre bloggere inviteret på besøg i Pågens store bageri i Malmø. Det var et rigtig hyggeligt arrangement og skægt at opleve en fabrik.
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Pågen har to møller hvor de producerer deres egen mel og har ligeledes også deres egen gærfabrik, hvor de bl.a. bruger restbrødet i deres gærproduktion i bedste "stop madspild" stil.
Der produceres årligt 205.000 000 brød og bruges dagligt 380 ton mel - så det er virkelig storbageri!
Tilføj billedtekst |
Tilføj billedtekst |
Dejen og brødet håndteres ikke at menneskehænder, der er luftfiltrering og pakning i lufttomme poser m.m. der biddrager til den gode holdbarhed.
Foto: Sara B. Clausen. |
Iklædt det rette udstyr til fabriksvandring :-) |
Den Italienske bagermester og melcharmør med et smil der er lige så sødt som hans navn lyder "Carmelo Dibartolo", var også forbi og fortælle os lidt omkring hjemmebagning, brød historier og tips.
Pressefoto. |
Sådan så hylderne ud da vi kom:
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
På godt synnejysk - han se' gal' sø'de ue', ham Car'mæælo :-) - å de' gø' do å, Sara :-)
SvarSletElsebeth
Ha ha "manne tak" Elsebeth ;-)
Slet