Foto: Sara B. Clausen |
Nå- men med en lækker grøn dressing (salsa verde) og friske rødspættefileter vendt i lidt krydret rugmel og stegt gyldne i smør, sprød frilice salat, tomat i skiver og citrusmarineret gulerød- så blev det et rigtig fint måltid!
4. pers:
Fisk:
4 store rødspættefileter (eller 8 mindre og så to til hver)
3 dl. rugmel
1 spsk. urtesalt
Friskkværnet peber
2 æg (små)
1 dl. mælk
smør til stegning.
Tilbehør:
1 stor tomat i tynde skiver
8 blade frilicesalat, skyllet
3 gulerødder i tynde strimler (høvlet med tyndskræller)
2 spsk. citronsaft
Grøn dressing:
1½ dl. creme fraiche 9%
1 dl. youghurt/kvarg 0,9%
1 spsk. grøn dressing mix (urtekram)
2 spsk. hakket persille
3 spsk. finthakkede syltede agurker, cornichoner el. kapers
2 tsk. honningdijonsennep
Salt og peber
Desuden: 4 grove boller
Start med at gøre grøntsager klar og rør alle ingredienser til dressingen sammen, smag til med salt og peber. Vend gulerodspånerne med citronsaft og lad trække lidt.
Pisk mælk og æg sammen i en skål og vend rugmel og krydderier sammen på en stor tallerken. Vend rødspættefileterne først i æg og så i rugmel og steg dem herefter gyldne i smør.
Skær bollerne igennem, og smør begge stykker med grøn dressing. kom frilicesalat ovenpå bunden og herover tomatskiver, kom fisken ovenpå. Top med citrusmarineret gulerod og læg den smurte "overbolle" på toppen. server straks.
Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar