Foto: Sara B. Clausen. |
Som de skriver på Politiken: I USA er Rocky road en kendt og populær is-smag, hvis navn refererer til de store ujævne stykker af marshmallow, nødder og chokolade- den vidunderlige rustikke og smagsrige "Rocky road bar" er et velllyket spin over den berømte is. Snasket men på den absolut lækreste måde;-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Jeg brugte mørk muscovado da det var hvad jeg havde og det fungerede fint- da der nævnes vanilje men ikke angivelse af hvor meget, valgte jeg 1 tsk. tørrede vaniljekorn (Urtekram)- jeg brugte en anelse mindre af både marshmallows, chokolade og nødder og synes der var rigeligt til toppingen alligevel.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser til 12 bars:
Kage:
115 g. usaltet smør (saltet kan altså også bruges)
60 g. usødet kakaopulver
200 g. muscovadosukker
1 stort æg, let pisket sammen
60 g. hvedemel
1,25 dl mælk
1 tsk. vaniljekorn
Topping:
80 g. mini marshmallows eller store klippet i stykker
110 g. grofthakket valnødder
175 g. mørk chokolade chips (eller alm. plade mørk chokolade hakket groft)
Smør en form på ca. 20 x 20 cm eller brug bagepapir. var ovnen op til 175 grader. Pisk smør og kakaopulver sammen i en gryde over svag varme til det er smeltet og jævnt. tag af varmen og pisk muscovadosukker, æg, vanilje mælk og mel i så det bliver en jævn dej.
Hæld dejen i formen og bag 20-25 min til dejen ikke hænger ved når du prikker i kagen med en tandstik eller kødnål.
Kom en blanding af nødder, chokolade og marshmallows over kagen og sæt atter i ovnen til marshmallowstykkerne bliver gyldne i kanterne. Ca. 4-6 min.
Tag kagen ud og lad køle i ca. 1 time på rist. Sættes herefter på køl, hvor toppingen hærder også ca. 1 time. herefter skæres den ud i ca. 12 barer. Mums- siger jeg bare!!
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook lige HER : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Årh, det er altså så lækkert - skum, nødder og mørkmørkmørk chokolade <3
SvarSlet- Anne
Tak Anne <3 ja det et guf! Kh Sara
Slet