Foto: Sara B. Clausen. |
Verdenshistoriens mest berømte Madeleinekage er nok den fra Marcel Prousts ’På sporet af den tabte tid’, hvor kagen bliver dyppet i lindete, og smagen og duften vækker både erindringen om fortællerens svundne barndom og hele hans kunstneriske skaberkraft. Karakteristisk for Madeleinekagerne er, at de altid er lette og luftige og ligner en lille
muslingeskal.
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskrift ca. 26 stk. (afhængig af størrelsen på formen)
120 g. smør
60 g. marcipan
150 g. sukker
6 æg
kornene fra en vaniljestang
240 g. hvedemel
Smør el. bagespray til formen.
Smelt smøret i en gryde eller i mikroovnenen. Skær marcipanen i mindre stykker og nuldr den god sammen med sukker - undgå så vidt muligt klumper. Pisk de 6 æg i lidt af gangen til en luftig, tyk og cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og mel og pisk det sammen, tilsæt smør.
Smør/ spray formen og kom dej i hver fordybning så den er lige knap fuld (ca. 3/4 fuld).
Bag i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20 min. til de er gyldne. Vendes ud på en rist og køler helt. Kan evt. drysses med florsukker ved servering- Uhmmm!
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
120 g. smør
60 g. marcipan
150 g. sukker
6 æg
kornene fra en vaniljestang
240 g. hvedemel
Smør el. bagespray til formen.
Foto: Sara B. Clausen. |
Smelt smøret i en gryde eller i mikroovnenen. Skær marcipanen i mindre stykker og nuldr den god sammen med sukker - undgå så vidt muligt klumper. Pisk de 6 æg i lidt af gangen til en luftig, tyk og cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og mel og pisk det sammen, tilsæt smør.
Smør/ spray formen og kom dej i hver fordybning så den er lige knap fuld (ca. 3/4 fuld).
Bag i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20 min. til de er gyldne. Vendes ud på en rist og køler helt. Kan evt. drysses med florsukker ved servering- Uhmmm!
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar