Foto: Sara B. Clausen. |
Det passede lige til 7 personer som vi var i dag- er man til meget kød, så skal man måske nok gå efter en lidt større skinke- vi havde en skive til overs og spiste os godt mætte! Den kan med fordel også laves på Weberen ved indirekte grillning!
Foto: Sara B. Clausen. |
Glaseret skinke:
En skinke på knap 2 kg
3 spsk. honning
3 spsk mørk sirup
ca. 8 hele allehånde
2 spsk. smør
1 tsk. vaniljekorn(tørret fra urtekram)
1½ tsk løgpulver
Lidt friskkværnet peber.
Kartofler:
7 bagekartofler skåret i store både.
6 spsk. smør, smeltet
flagesalt
Grøntsager:
1 kg. små nye gulerøddder
500 g. friske grønne bønner, nippet.
Foto: Sara B. Clausen. |
Sådan gør du:
Hvis der er net om skinken, klippes/trækkes dette forsigtigt af. Herefter ridses skinken ca. ½ cm i dybden i "criss cross" mønster (se billedet af skinken). sæt allehånde i der hvor der dannes en samling i de rids du har lavet ca. 8 steder.Kom honning, sirup, vanilje og løgpulver i en lille gryde og lad det koge op, tilsæt smør. Placer den ridsede skinke i et ildfast fad og hæld ca. halvdelen af glaseringen over, brug evt. en pensel til at fordele. Undervejs kommes resten på og mens den steges tages glasering/stegesky fra bunden jævnligt og dryppes over.
Kom et stegetermometer i skinken og sæt den i en 150 grader varm ovn. Den skal stege til ca. 68 -70 grader, temperaturen vil stige yderligere når den tages ud. De sidste 10-15 min. skrues op på ca. 250 grader for at brune lidt mere- evt. kan der hældes lidt vand i bunden for at undgå fastbrænding. Lad evt. hvile under lidt folie til resten af tilbehøret er klar. Skær den i den tykkelse skiver, som du foretrækker. Anret med grøntsager omkring.
Kartoflerne, vaskes godt, tørres og skæres i store både, sættes med afstand så de står enkeltvis på to bageplader med bagepapir. Pensles med smeltet smør og drysses med flagesalt. Bages i ovenen til møre og gyldne.
Rens gulerødder og nip bønner. Sæt en gryde med vand i kog, tilsæt salt og kom gulerødder i. efter 3-4 min tilsættes bønnerne også og får 4 min. kogning med låg på, de skal endnu have bid. Test en af dem. Hæld vandet fra og anret på fadet med skinken.
Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar