Foto: Sara B. Clausen. |
Disse er lækre, store og luftige og smager skønt. prøv dem fx. med salat, kylling,pesto og lidt agurk og rødløg eller hvad du nu kan lide at komme i dem. De kan også sagtens bruges som burgerboller.
Foto: Sara B. Clausen. |
50 g. gær
8 dl. lunken vand
1½ tsk. salt
1½ tsk. stevia / sukker
1 dl rapsolie
100 g solsikkekerner
150 g. revet gulerod
850 g. hvedemel
250 g. Grahamsmel
Desuden: Æg til pensling og solsikkekerner.
Rør gæren ud i lunken vand. tilsæt salt, Stevia/sukker og olie. Rør solsikkekerner og revet gulerod i og tilsæt herefter begge typer mel lidt af gangen. Der er forskel på mel, så det kan variere lidt hvor meget der skal til. Ælt/rør dejen godt sammen. lad den hæve i 1 time.
Herefter formes boller af dejen. jeg synes det er nemmest at bruge en skål med en smal/skarp kant til at stikke dem ud med. Sådan gør jeg også ofte med fødselsdagsboller, når det skal gå lidt stærkt. Lad bollerne hæve i en time igen. Pensles herefter med æg pisket sammen med lidt vand( gør det lettere at pensle på) og drysses med solsikkekerner.
Bages 15-20 min. ved 200 grader- varmluft.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på facebook, hvis du vil have lette opdateringer på mine opskrifter : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Hvor lang tid skal de så i ovnen?
SvarSletJeg tror jeg vil prøve med 20 minutter på 220 - er det helt skævt?
Hejsa Ole :-) Det er en fejl Jeg Ikke har fået skrevet det. Jeg tænker 200 grader varmluft og 15-20 min. Så helt skævt er det ikke- god bagelyst! Kh Sara
SletEr det meningen at dejen skal være klistret? :)
SvarSletIkke meget klistret - men heller ikke helt tung og melmættet - den skal være til at arbejde med, prøv at tilsætte lidt mere mel, hvis den er for klistret, som jeg skriver i opskriften, kan det variere lidt. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den det sidste sammen.
Slet