Foto: Sara B. Clausen |
50 g gær
¼ liter lun sødmælk
2 æg
1 spsk. vaniljekorn
1 knsp. salt
600 g hvedemel
175 g smør
Fyld:
75 g smør
75 g sukker
50 g Hakkede mandler
50 g. Tranebær
50 g Abrikos, hakket
200 g ren, rå marcipan, revet
Æggehvide til pensling
Pynt:
Hakkede mandler
2 spsk. perlesukker
Foto: Sara B. Clausen |
Tænd ovnen på 200° alm. varme.
Rør gæren ud i den lune mælk, og lad det hvile 5 min. Pisk æg i gæren. Tilsæt sukker, vanilje, salt og 2/3 af hvedemelet. Smuldr smørret i dejen, og ælt dejen godt igennem med resten af melet. Dejen skal være blød, men ikke klistret.
Lad dejen hæve lunt ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem, og tril den til en lang pølse ca. 80 cm. Rul pølsen flad ca. 15 cm.
Rør smør, revet marcipan og sukker blødt, og fordel fyldet på dejen. Drys med mandel, tranebær og abrikos, og fold siderne ind over fyldet. Læg den lange stang på en bageplade, og form den som et hjerte.
Lad hjertet hæve lunt i ca. 45 min.
Pensl med æggehvide, og drys med mandelflager samt perlesukker.
Bag hjertet midt i ovnen ved 200° C i ca. 20 minutter.
Foto: Sara B. Clausen |
Og hvem vil mon ikke gerne smage et så fint og velsmagende hjerte ?
SvarSletSer indbydende ud!
Hvor ser det lækkert ud! Tak for opskriften og den fine gennemgang:)
SvarSletTak og velbekomme -den er også virkelig god :-)
SletDet skal prøves - tak for at dele :)
SvarSlet