Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser til ca. 24 stk.
50 g. gær
1 dl. kokosmælk, lunet
1 dl. Mælk
½ dl. solsikkeolie
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
8 dl. hvedemel
Desuden:
Solsikkeolie til stening
Flormelis til drys og marmelade ved serveringen.
Opløs gæren i den lune kokosmælk og mælk og ælt sammen med de øvrige ingredienser til en smidig dej. Rul dejen ud til en plade ca. 2 ½ cm tyk og udstik runde brød enten med et glas eller med en form som jeg har brugt. Lad brødene hæve i 20 min.
Varm en god portion olie på en pande og friter brødene til de er gyldne på begge sider og hævede. Det er vigtigt at olien er hel varm når man steger brødene så dejen lukker hurtigt og dermed ikke suger meget olie. Tjek evt. med en tandstik, at det syder omkring den når du holder spidsen ned i olien. Lad brødene dryppe af på køkkenrulle. Server dem varme med flormelis og marmelade.
Se hvor bløde,fine og luftige de er når man brækker dem over :-)
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Det lyder super lækkert! Har du prøvet at erstatte kokosmælken med enten mælk eller kærnemælk? Tænker om man kunne spare lidt på kalorierne den vej nemlig :)
SvarSletJeg plejer at lave dem med light kokosmælk (spiser dem jo ikke så tit- så tænker at det går) - men der er selvbfølgelig noget at spare ved mælken eller kærnemælk. Det er jo bare at prøve- kokossmagen kunne man så evt.få ved at stege dem i kokosolie? Jeg hører gerne om dit resultat hvis du prøver!
Slet