mandag den 17. december 2012

Kinesisk biksemad med flæskesteg og spejlæg :-)

Foto: Sara B. Clausen
Når vi har en rest ris og kød i køleskabet, sker det ikke så sjældent at det transformeres til en gang "kinesisk biksemad"- der er så mange muligheder for at bruge nogle rester på denne måde og så smager det samtidig skønt. Børnene er rigtig glade for kinabiks. I dag brugte jeg en rest flæskesteg fra weekenden.

Foto: Sara B. Clausen


Ingredienser 4 pers.:

350 g. Flæskesteg skåret i tern.
3 spsk. teriyakisauce
1 spsk. ketjap manis (sød soya)
2 cm. revet Ingefær
1 fed hvidløg, presset
salt og peber

2 små løg, hakket
1 stor gulerod, små tern
1 stor rød snackpeber i tern
½ spidskål, fine strimler
450 g. kogte (kolde) ris
1 tsk. 5-krydderi
Lidt chiliflager
Salt og peber

Sesamolie til stegning
4 æg- til spejlæg
Hakket persille til drys

Skær flæskestegen i tern. Rør en marinade af Teriyaki, ketjap manis, ingefær, hvidløg samt lidt salt og peber. Vend kødet heri. Lad det trække lidt i marinaden mens du renser og skærer Løg, peberfrugt, gulerod og spidskål.

Svits løget i lidt sesamolie ved god varme, efter nogle min. kommes spidskålen ved og svitses med i yderligere et par min. Herefter tilsættes kødet med den medfølgende marinade samt 5-krydderi, svitses kort. efterfølgende tilsættes Ris, gulerod samt peberfrugt og krydderier. Det hele svitses i ca. 5 min.
Drys med persille og server med spejlæg og evt. lidt soja on the side.


Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar