Foto: Sara B. Clausen |
Her er der lidt julemuffins, som jeg bagte her til morgen til nogle søde kollegaer et sted hvor jeg har været i klinisk ophold som et led i den uddannelse jeg er i gang med :-) Der er lidt fuldkornsmel i - det giver lidt mere fiber og kan hvis man ikke ønsker dette erstattes med alm. hvedemel.
Julemuffins ca. 20 stk:
2 dl. solsikkeolie
2 tsk. tørrede vaniljekorn (urtekram)
200 g. brun farin.
4 æg
2 store æbler skrællet og skåret i fine tern.
Saften af en hel appelsin (evt. lidt revet skræl, hvis du har en usprøjtet)
2 tsk. stødt Kanel
1 tsk. stødt Ingefær
1 tsk. bagepulver
2 tsk. Natron
½ tsk. fint salt
400 g. hvedemel
200 g. fuldkornshvedemel
1 dl. æblemost el.appelsinsaft
2 spsk. Chaisukker (urtekram)til at drysse på toppen inden de bages.
Pynt: Ca.2 dl. glasur rørt med lidt appelsinsaft til en fast glasur og smuttede og hakkede mandler til drys.
Skræl æbler og skær i fine tern. Vend disse med appelsinsaften, så de ikke bliver mørke. Pisk æggene luftige sammen med brun farin og vanilje. Tilsæt olien i en tynd stråle mens du stadig pisker.Vend æblerne deri. Bland mel og krydderier samt natron og bagepulver og sigt det i æggemassen sammen med salt. Rør æblemost eller appelsinsaft i dejen. Den er relativt fast i det.
Kom dejen i papir muffinforme som du enten sætter dobbelt på en plade eller kommer i en muffinform- det gør at de holder formen pænere og ikke flyder ud.Der skal fyldes ca. 3/4 op. drys med lidt chaisukker.
bag ca. 15 min ved 200 grader (varmluft). Lad dem køle inden de pyntes.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar