onsdag den 1. februar 2012

Meyers Gulerodsbrud- Uhmmm de er gode!

Foto: Sara B. Clausen
Jeg har meget glæde af de sidste års julegaver i form af Meyers brød og Meyers Kager som begge er skønne bøger som jeg flittigt læser i og finder opskrifter i. I dag var det de her gulerodsbrud som jeg fik lyst til at forsøge mig med. Min yngste søn elsker bare boller med gulerod i! Jeg lavede dobbelt portion og fik præcis 24 stor fine brud. Dog fordoblede jeg ikke sukkermængden da jeg synes det ville blive for sødt og reducerede også lidt på saltmængden og så brugte jeg stadig kun to æg og ikke 4. Det fungerede rigtig fint. De smager skøøønt!

Til 12 stk:
50 g. Gær
5 dl. lunken vand
1-1,1 kg Hvedemel
75 g. Sukker
15 g. Salt
75 g. blødt smør
2 æg
150 g. solsikkekerner
4 Gulerødder, skrællede og revne.

Hæld den lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, salt og sukker og ælt det sammen i skålen. Ælt så den bløde smør ind i dejen og ælt den i 6-8 min. jeg brugte piskeris med kroge.(mangler jo stadig den der røremaskine) til dejen er god og smidig. Dejen skal være så fast, at den nemt kan æltes på bordet.

Lad dejen hæve tildækket i ca en time. Tag den ud på et rent  meldrysset bord og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen og tilsæt ligeledes groftrevne gulerødder og solsikkekerner. fold dejen sammen om det hele til en stor "bolle" og brug kniv eller metalskraber til at hakke dejen i stykker med, sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare hænge sammen ( a la en hakkebøf). Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12 lige store brud og de placeres på bageplader beklædt med bagepapir. hold lidt afstand i mellem dem. Lad dem efterhæve i en time og bag dem efterfølgende i ca. 15 min ved 220 grader til de er gyldne og gennembagte. Lad køle på bagerist.

De smager bedst nybagte men kan også fryses og varmes før servering.

Foto: Sara B. Clausen


8 kommentarer:

 1. De ser goe ud! Kan lige forestille mig hvor godt de dufter og smager :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan klart anbefales! Men efter min smag skal sukkermængden reduceres lidt i.f.t. Meyers opskrift, hvilket jeg også gjorde, men de blev stadig pænt søde i smagen. Men virkelig gode!

   Slet
 2. Mums de ser lækre ud.
  Men er der ikke et eller andet med opskriften?

  50 g. Gær
  1-1,1 kg sukker - skal dette være mel???
  75 g. Sukker
  15 g. Salt
  75 g. blødt smør
  2 æg
  150 g. solsikkekerner
  4 Gulerødder, skrællede og revne.

  Måske et dumt spørgsmål, men vil bare være sikker. (:

  SvarSlet
 3. Tak- så godt du spørger! Det var selvfølgelig en dum fejl- nogen gange går det lidt for stærkt- kun en pc derhjemme og to børn der gerne vil bruge den også :-)
  Kh Sara

  SvarSlet
 4. Ja, det kender jeg godt. (:
  Jeg tror jeg vil give mig i kast med dem, for de lyder da rigtig lækre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej "Anonym" Det kan du roligt gøre - det var en stor succes her og havde med på arbejdet i dag hvor de vakte stor begejstring også :-)

   Slet
 5. Jeg synes tit jeg har problemer med at gulerodsbrud flyder for meget ud, så bollerne bliver for flade

  SvarSlet
 6. Hejsa Charlotte, det synes jeg ikke lige jeg har prøvet. Som beskrevet brugte jeg stadig kun to æg trods dobbelt portion, så måske 1 er nok? Der er også forskel på mel og kan være brug for mere afhængigt af det. Har selv bagt dem flere gange med stor succes. Håber det blot er en lille justering der skal til, før du bliver tilfreds med dem :-) god bagelyst. Kh Sara

  SvarSlet