mandag den 13. februar 2012

Kyllingfilet i hvidløgsflødesauce med basilikum og soltørret tomat.


Foto: Sara B. Clausen

Da jeg forleden skulle lave mad til små 20 personer lavede jeg denne ret, som var relativ let at have med at gøre og kunne forberedes lidt i forvejen - det er rart når man også skal have tid til at hygge sig:-)

4 personer:

4 kyllingebrystfillet
salt og peber
1 spsk olie
3 fed hvidløg
2 skalotteløg
2 dl. tør hvidvin
1 dl. piskefløde
1 dl. god hønseboullion
½ dl. soltørrede tomater i strimler
3 spsk. tørret basilikum eller frisk.
evt. lidt maizena til jævning

Del evt. hver fillet i to. Krydr med salt og peber og steg gyldne i lidt smør og olie. Overfør  til et fad. Steg hvidløg og skalotteløg og tilsæt hvidløg i tynde skiver samt finthakket skalotteløg. Tilsæt efter nogle minnutter hvidvin, fløde og soltørret tomat og tørret basilikum. Lad saucen simre til den tykner lidt. Smag til med salt og peber og jævn evt. retten en smule.
Hæld saucen over filleterne.  Sæt fadet i ovnen og steg videre i ca. 30 min ved 200 grader. ( hvis du som jeg skal lave det lidt i forvejen, sætter du det på køl og kommer så i ovnen ca. 30-40 min. inden servering. Jeg drysser med frisk basilikum inder servering og bruger så tørret i saucen.

Server med en god salat og nogle ovnkartofler.



3 kommentarer:

  1. Uhmm, hvor ser det lækkert ud, det skal prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, skal du have, det var i hver fald en succes hos os og vores gæster, så kan klart anbefales :-)

      Slet
  2. Tak skal du have Sara
    Uhmmm, er i gang med at lave det
    Dog har jeg puttet lidt carry og paprika i
    Hilsen fra Zofie

    SvarSlet