søndag den 8. august 2021

Marokkansk gryde med couscous.

 

Foto: Sara B. Hansen.

En lækker,sund og billig ret, som har en skøn smag af de varme krydderier, styrke fra chili og sødme fra abrikoser og honning/agave sirup. Typisk marokkansk.


Marokkansk gryde med couscous.

Rødløg, tynde halve skiver

2 fed hvidløg, finthakket

1 spsk. olivenolie

1 tsk. Stødt spidskommen

1/2 tsk. Kanel

Evt. 1-2 tsk. Harissa(chilipasta)

300 g. champignon i kvarte 

1 dåse kikærter, drænet 

1 dåse kirsebærtomater

1,5 dl. Vand

1 spsk. lys agavesirup el. Honning

60 g. Tørrede abrikoser, i tern

Salt og peber

Et lille bundt persille, hakket

175 g. Fuldkorns couscous 

2,5 dl. Grøntsagsboullion 


Foto: Sara B. Hansen.

Steg løg i olivenolien indtil bløde, tilsæt hvidløg og krydderier svits et minut. 

Tilsæt champignon og steg nogle minutter.

Tilsæt tomater,kikærter, harissa og honning. Lad simre nogle minutter.


Foto: Sara B. Hansen.


Bland couscous med de tørrede abrikoser, lidt salt og peber i en skål.

Hæld kogende boullion over læg en tallerken eller andet over som låg, og lad couscous trække i 10 min. Rør i dem med en gaffel for at løsne dem. 


Foto: Sara B. Hansen.

Anret couscous og marrokansk gryderet og drys med persille. 

Server evt. med kogte grønne bønner til. 

Kog dem i saltet vand 4-5 min. Så de endnu har lidt bid.


Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar