Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Opskrift et stort brød:
25 g. gær
4 dl. lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk salt
1 tsk sukker
200 g. Durum mel
100 g. fuldkornshvedemel
200 g. hvedemel
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste frisk timian
1 spsk. flagesalt
2 spsk. olivenolie - til skålen
Evt. oliven eller cherrytomater
Foto: Sara B. Hansen. |
Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummel og fuldkornshvedemel i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer. Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en firkant eller cirkelform. Drys de friske urter over og tryk det ned med fingrene.
Du kan også vælge at trykke halve cherrytomater eller oliven ned i dejen. Begge dele smager skønt.
Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca. 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Kan man på nogen måde gøre det klart aftenen før og bage det om morgenen? Det er til en barnedåb, hvor jeg skal med i kirke og frokost bagefter, hvor brødet skal spises til?
SvarSletHejsa, jeg har ikke prøvet det- men hvis du anvender ca. 15 g. gær i stedet for de 25 g. og så lader dejen koldhæve i køleskab natten over (i skålen) for så at bage brødet den næste dag. Så burde det kunne lade sig gøre. Du kan have gjort de friske urter og tomater, løg eller hvad du vil komme på toppen klar og opbevare i bokse på køl. Så tager det ikke så længe "lige at smække sammen" og bage :-) God Barnedåb.
SvarSlet