Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 18 store boller:
7 dl. lunken vand
50 g. gær
4 spsk. rapsolie
20 g. salt
200 g. majsmel
200 g. durummel
ca, 500 g, hvedemel
2 dl. græskarkerner
2 dl. solsikkekerner
Foto: Sara B. Clausen. |
Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt olie, salt og majsmel samt durummel og rør dejen godt igennem, tilsæt herefter hvedemel til dejen er tilpas sammenhængende men stadig noget klsitret ( jeg brugte ca, 500 g.)ælt godt igennem, gerne på røremaskine Lad hæve lunt og tildækket i 1 time. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud med kniv eller dejspartel passende klumper. Kom vand i en skål du kan dyppe hænderne i og kom solsikkefrø samt græskarkerner i hver sin skål. Fugt hænderne og form dejklumpen til en bolle, vend den i solsikker eller græskarfrø så de hæfter sig godt (trykkes lidt ind) i den fugtige dej. Stil til hævning på to plader med bagepapir. Lad efterhæve i ca. 40 min. Bages ved 200 grader o ca. 18-20 min. Lad køle på rist.
Find mig også på: FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar