mandag den 31. august 2015

Open burger med grillet kylling og bacon på grøntsagsbrød serveret med rodfritter.

Foto: Sara B. Hansen.
En af mine favoritter herhjemme er en såkaldt "open burger". Jeg synes det er så dejligt med en burger der ligger lidt lettere i maven og samtidig smager skønt.
Vi spiser ikke decideret LCHF, men jeg tænker en del over at spise lidt mere kulhydratfattigt og det er faktisk slet ikke noget problem, når der findes så meget lækkert man kan sætte i stedet.
Jeg er blevet inspireret af Jane Faeber (Madbanditten) i forhold til grøntsags- brødene, men man ender hurtigt med at lave sin egen version, da det er noget med at bruge det man har og finde sine egne præferencer. Jeg fryser grøntsagsbrødene og tager ud til sandwich m.m. i løbet af ugen.

Foto: Sara B. Hansen.


Opskrift 4 personer:

Grøntsagsbrød giver ca. 14 stk:

1½ dl solsikekerner
1 ½ dl  blandende nødder ( fx. cashew, mandler, valnødder eller paranødder)
1 blomkålshoved i mindre stykker
1/4 broccolibuketter
1 dl. hyttost
1 dl. revet cheddarost
3 æg
2 tsk. saltt
1 tsk. spidskommen
lidt chiliflager
2 dl. Pofiber
4 spsk. sesamfrø

Kyllingbryst:
4 kyllingbrystfileter
3 spsk. olivenolie
1 tsk. oregano
1 fed knus hvidløg
Salt og Peber

Tilbehør:
Salat
Agurk
tomat
Dressing eller pesto
Rødløg i skiver m.m.
Sprødstegt bacon i skiver

Rodfritter af gulrod og pastinak ca. 1 kilo,
vendt med olie og salt og stegt i ovnen eller en Actifry hvis du er så heldig at have sådan en :-)

Foto: Sara B. Hansen.
Start med at blende solsikkekerner og nødder til en fin mel, tilsæt derefter blomkål og broccoli i buketter og blend det sammen. Rør sammen med de øvrige ingredienser, Gør plader med bagepapir klar og form små boller der mases flade, saml kanten af brødene med en kniv eller din håndflade så de får en tydelig kant. Drys med sesamfrø og mas dem let ned i brødene. Bag ca. 30 min. i ovnen. Lågen åbnes et par gange undervejs for at lukke lidt fugt ud.
Lad køle på risten. Du kan fryse dem du ikke skal bruge eller opbevare nogle dage i køleskab.

Skær kyllingbrystet i to halvdele, så de er hurtigere at stege og vend dem med olie, hvidløg samt krydderier. Lad gerne stå 30 min. på køl. Grilles eller stegs ca. 3 min på hver side til gennemstegte.

Foto: Sara B. Hansen.

klargør og steg rodfritterne sprøde ca. 25 min. i ovenen ved 200 grader eller i en Actifry.

Steg bacon og klargør grøntsagerne sæt alting på bordet, så man kan lave sine egne burgere. 

Velbekomme :-)

Find mig også på  FACEBOOK :)

Foto: Sara B. Hansen.

tirsdag den 25. august 2015

Gratineret squash & champignon.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette lækre fad, ser måske ikke ud af så meget og egentlig havde jeg ikke helt besluttet om opskriften skulle blogges, da jeg lavede retten - men det skal den, for det smagte simpelthen så godt! 
Måske er du så heldig at have en masse squash i haven selv? så prøv endelig denne opskrift :-)
Jeg improviserede lidt efter at jeg forleden blev inspireret af en opskrift som Kirsten Skaarup fra den skønne blog "Kødfri Fredag"havde delt.

Vi fik den som lidt lowcarb tilbehør til en god gang frikadeller og det var virkelig lækkert, den vil også fungere godt alene med lidt brød til eller sammen med kylling en god bøf eller andet.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser:

2 squash  mellem store
2 bundter forårsløg
500 g champignon
2 fed hvidløg
1 spsk. oregano
Salt og Friskkværnet peber
lidt chiliflager
1 tsk. Herbamare saltreduceret bouillon
200 g. revet ost fx. emmentaler
2 dl. fløde


Foto: Sara B. Hansen.

Skær squash i tynde skiver på langs og derefter i tynde strimler "a la julienne" som en slags båndpasta (Ikke i skiver som på billedet - Det var et af mine gamle billeder jeg lige genbrugte da jeg glemte at tage billed af squashen undervejs ;-)
Skær forårsløg og champignon i skiver. Svits champignon i olie til de har taget lidt farve, tilsæt forårsløg, hvidløg og squash og svits 3-4 min. tilsæt fløde oregano, salt peber samt chili. Kom det hele over i et ildfast fad og vend med halvdelen af osten, Resten kommes på toppen så det griatineres. Bag det i ovnen i ca. 25 min ved 200 grader. til osten er gylden.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


fredag den 21. august 2015

Farseret Kalkunbryst med tomatsaue og salat med edamamebønner.

Foto: Sara B. Hansen.
Aftensmaden denne fredag var et lækkert farseret kalkunbryst med en god tomatsauce, salat samt nye kartofler. Kalkunbrystet bliver dejlig mørt og saftigt når det tilberedes på denne måde.
Jeg synes simpelthen af kødudvalget i butikkerne her til eftermiddag var så uinspirerende og det der fristede mig blev alt for dyrt til en stor familie som vores. I det farserede kalkunbryst er der mad til mange til en god pris :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Kalkunbryst:
1 kalkunbryst ca. 700 g.
400 g. hakket kalv & flæsk
2 pakker bacon i skiver
1 æg
1 spsk. oregano
½ tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
 "nogle kværn af Holms den pivfrække"
Citronpeber
Salt
Smør/olie til stegning

Salat:
1 pose frosne edamame bønner
1 broccolihoved i små buketter
1 lille finthakket rødløg
3 gulerødder i tern
Dressing:
4 spsk. citronolievenolie
1½ spsk. granatæble balsamicoeddike el. anden balsamico
Salt, peber
hvidløgspulver
1 tsk. honning
1 lille tsk. dijonsennep

Tomatsauce:
1 løg i tern
1 gul og 1 rød peberfrugt i tern
1 rød chilifrugt u. kerner i tern
1 squash i tern
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. oregano
1 tsk sukker
1 tsk. herbamare salt reduceret bouillon
1 dl. fløde (evt. madlavnings).

Foto: Sara B. Hansen.

Farseret kalkun: Skær en dyb lomme i kalkunbrystet med en skarp kniv- stik den forsigtigt ind på den korte led "i toppen) af kalkunbrystet hvor det er tykkest og udvid stille og roligt til du har en dyb lomme. fyld det med en fars af det hakkede kød blandet med æg og krydderier. Selve kalkunbrystet krydes med salt og citronpeber og svøbes i bacon som foldes om det. Varm olie og smør på en pande og brun det farserede og barderede kalkunbryst ca. 5 min. vend det med to stegegafler og steg 5 min. på den anden side, Nu er baconsvøbet "brændt fast" omkring og vil ikke krølle op under stegning. Overfør kødet til et ildfast fad og sæt i en 180 grader varm oven i ca. 60 min. Lad herefter hvile ca. 15 min inden udskæring.

Tomatsauce: Svits grøntsager, hvidløg og oregano saucen i lidt olivenolie  ca. 10 min. hæld de fl.tomater og bouillon ved og lad simre i ca. 20 min. spæd evt. op med lidt vand undervejs. Smag til med oregano, salt, peber og sukker og lad simre lidt. tilsæt fløde. Brug en stavblender til at blende saucen glat.

Salat:
Skyl og del broccoli i mindre buketter, hak løget og skræl og skær gulerod i tern. Overhæld de frosne edamemebønner med kogende vand gennem et dørslag. vend grøntsagerne sammen i en skål. pisk dressingen sammen og hæld den over, vend godt sammen og server.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

lørdag den 15. august 2015

Kammuslinger på en bund af selleri- og blomkålspuré med et strejf af vanilje serveret med smørstegte svampe, pære og sprød seranoskinke.



Foto: Sara B. Hansen.
Jeg ved godt man ikke må prale- men den her ret, blev altså mere end almindelig lækker- den er bare helt deroppe hvor klokkerne ringer og englene synger.....hvis du ikke tror mig, så kan du jo bare prøve selv ;-) Det er en ret som dine gæster vil blive imponeret af - eller måske bare en du har lyst til at lave til en du holder meget af- hvad enten det er manden eller kvinden i dit liv eller måske en god ven eller veninde.
Det er helt sikkert ikke sidste gang at den står på menuen herhjemme, så jeg skynder mig at skrive opskriften ned og selvfølgelig deler jeg det bedste med dig!


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 2 personer:


Selleri - og blomkålspuré:
130 g. blomkålsbuketter
130 g. Knoldselleri i grove tern
½ finthakket rødløg
Salt
Friskkværnet peber
½ stang vanilje.
2 tsk. smør
2 dl. mælk
1 dl kokosmælk ekstra creamy el. fløde

Derudover:
400 g. blandede svampe. renset og skåret i rustikke stykker lad de mindre være hele.
4 skiver seranoskinke
8 kammuslinger
1 spsk. citronolivenolie
Salt og peber
1 pære m. skræl,  skåret i både
Purløg

Start med at lave puréen. Del blomkål i mindre buketter og rens og skær knoldsellerien i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med mælk,rødløg, kokosmælk/fløde, vanilje, salt og peber og kog det i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre. tag af blusset, fjern vaniljestangen og lad stå i den varme mælkefløde.

Svits svampe i 1 spsk. smør ved god varme, når de bliver gyldne så tages de over på et fad og holdes varme. Kom lidt mere smør på panden og steg pærebådene krydret med lidt salt og peber, til let gyldne men stadig med lidt bid.

Steg seranoskinken i ovenen  på et stykke pagepapir på en plade ved ca. 180 grader til det er sprødt. Ca. 10 min. Lad det køle lidt på risten. 

Fjern vaniljestangen fra blomkål og selleri og fisk grøntsagerne op af  mælkeblandingen og kom dem i en blender eller brug stavblender i en skål. Tilsæt lidt af mælkeblandingen indtil du opnår en passende cremet og lind konsistens. Hold varm. ( gem resten af mælkeblandingen).

Kammuslingerne duppes tørre og vendes i citronolivenolie, salt og peber og steges herefter 11½ til 2 min på hver side, til der er let karameliseret og gyldne.
Kom dem over på et fad.

Kog panden af med mælkefløden.

Anret selleri- og blomkålspuréen på en tallerken. Fordel de smørstegte svampe ovenpå og omkring. Gør det samme med pæren. Placer nu kammuslinger og bræk den sprøde skinke i stykker og kom ovenpå. Sigt stegeskyen fra panden og hæld lidt omkring retten, Drys med hakket/ klippet purløg. Så er du klar til at servere!

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


Kokoscreme med kiwi og blåbær - en kalorielet men lækker dessert!


Foto: Sara B. Hansen.
Denne dessert hører til i den kalorielette ende men smager super fint og er rigtig god på en sommerdag som en lækker afslutning på en god middag, uden at lande som en bombe i maven.
Man kan selvfølgelig variere hvilken frugt man kommer på.  Det kan næsten ikke være nemmere at lave en dessert en den her :)
Opskriften her er til to personer og er anrettet i 20 ml. glas. Så hvis i er mange skal du i gang med at gange op ;-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 personer:

1 dl. kokosmælk ekstra creamy (lilla lille karton fra Santa Maria)
2 dl. skyr
½ tsk. vaniljekorn
2 tsk. flormelis
½ dl. kokosmel
4 spsk. blåbær
1 kiwi, skåret i tern

Evt. lidt flydende honning.

Foto: Sara B. Hansen.

Pisk kokosmælk, skyr og vaniljekorn sammen i en skål så massen bliver glat , rør sigtet flormelis og kokosmel i. Fordel i glas eller små skåle og lad stå på køl i min. 1 time inden servering. Pynt med blåbær og kiwi. Man kan evt. give desserten et lille honningkyse med lidt flydende honning ved servering.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Sund og lækker granola med vanilje og tørrede morbær.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne lækre opskrift må jeg simpelthen dele med jer, for den er bare så god på skyr eller græsk yoghurt om morgenen - evt. suppleret med lidt frisk frugt.
Det dufter himmelsk mens det laves og er nemt og hurtigt. Der er ikke nogen grund til at købe Granola i dyre domme, når man kan lave det så meget bedre og billigere selv! De tørrede morbær er både delikate og dekorative og så får de den skønneste karameliserede og gyldne overfalde, når de ristes i ovnen.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 1 glas:

2 dl rugflager
2 dl. havregryn
1 dl. græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl kokosmel
½ dl. hørfrø
2 spsk. sukrin gold
3 spsk. kokosolie
4 spsk. tørrede morbær (Urtekram)
3 tsk. Vaniljekorn (Urtekram sort metaldåse)

Foto: Sara B. Hansen.


Bland alle ingredienser i en skål og fordel det på en bageplade og bag det midt i ovnen ved 170 grader i ca. 20-25 min. Hold øje med det ikke bliver for mørkt. Vend gerne lidt i det undervejs. Lad køle helt på bagerist inden det hældes på et opbevaringsglas.

Find mig også på FACEBOOK.

søndag den 9. august 2015

Lækker frugtsalat med makroncreme.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne frugtsalat er altid et kæmpe hit. Det er jo bare sådan en børnevenlig evig klassiker- Opskriften her er vores yndlings- denne gang twisted med 2-3 håndfulde knuste makroner og det smager bare endnu bedre! I får opskriften her- måske den kan friste dig?

Ingredienser 6 pers:

4 store appelsiner fileteret og skåret i tern
2 store æbler m. skræl , i tern.

4 kiwier, tern
4 bananer, i skiver
1 bakke kernefri druer, halverede evt blandet blå og grønne

1 dåse ananas, tern
150. g. god mørk chokolade, groft hakket

2- 3 håndfulde knuste makroner

1 brik Arla vaniljecreme 12 % ( kom den 30 min i fryseren)
1 tsk. vaniljekorn
1 brik creme fine til piskning 26%

Pynt:
Halverede vindruer, appelsinfileter og hakket mørk chokolade.

Start med at komme vaniljecremen i fryseren i 30 min. Skær herefter appelsinerne i fine fileter uden den hvide hinde, som ikke smager godt. Kom appelsiner og medfølgende saft fra skærebræt over i en serverings skål. Fjern kernehus fra æbler og skær dem i mindre tern og vend med appelsiner og saft, så de ikke bliver mørke. Skræl kiwi og skær i tern og skære ligeledes ananas i tern.
Skær banan i skiver og halvér druerne og kom det også i skålen vend det hele godt. Hak den mørke chokolade groft og kom i skålen.

Tag den kolde creme ud af fryseren og kom i en skål- pisk den til den er let og skummende. Pisk Mildafløden sammen med vaniljekorn i en anden skål. Bland 2/3 del af vaniljecremen med fløden (det bliver formentlig for meget med hele cremen, så du må gemme resten). Vend flødecremen i frugtblandingen. Knus makronerne i en frysepose og vend i cremen.Pynt med appelsin i fileter, halverede druer og hakket mørk chokolade..


Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

fredag den 7. august 2015

Sommerpasta med kæmperejer.

Foto: Sara B. Hansen.
En lækker og sommerlig pastaret med solkinsfarver fra rød, gul og orange peberfrugt, rødløg og  grønne spinat/ricottatortelinni. Du kan selvfølgelig sagtens bruge anden pasta også.
Smager skønt med citron til og et glas kold hvidvin i solen. GOD WEEKEND :-)



Ingredienser 4 personer:

250 g. frosne røde(kogte) wannamei rejer
500 g. frisk tortellini med spinat og ricotta
3½ dl. madlavningsfløde
1 rødløg
1 bundt forårsløg
½ rød peberfrugt, tern
½ orange peberfrugt i tern
½ gul peberfrugt i tern
3 spsk. soltørret tomat i strimler
1-2 fed hvidløg
Saften fra en halv citron
1 tsk. Herbamare grøntsagsbouillon, saltreduceret.
friskkværnet peber
Salt

Tilbehør: Frisskrevet Parmesan og citronbåde.

Foto: Sara B. Hansen.


Hak rødløg og hvidløg fint og svits det i lidt olivenolie på en sauterpande ca. 2-3 min. Tilsæt herefter Peberfrugt i tern samt soltørret tomat. Hæld fløden ved sammen med grøntsagsbouillon og lad simre ca. 10 min. Tilsæt forårsløg skåret på skrå i skiver lad simre 4 min. mere. 
Kom de frosne kogte røde wannamei rejer i saucen og vend det godt sammen - lad dem simre med i 6 min. samg til med salt og peber og citronsaft.
Kog tortelinni eller anden pasta efter anvisning på pakke, Hæld vandet fra men gem ½ dl til at hælde over pastaen- så den ikke klistrer. vend med den saucen og server med citronbåde til og evt. parmesan.


Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

torsdag den 6. august 2015

Salat med druer og rosen peber,

Foto: Sara B. Hansen.
Denne salat er bare så enkel og skøn at du bestemt ikke skal snydes for den! Vi  fik den til en gang møre nyretapper forleden men den vil gøre sig rigtig godt til mange vildtretter som f.eks et alternativ til waldorfsalaten. Eller til et lækkert andebryst måske?
Opskriften er fra bogen "Salater" fra The Food Club. Jeg tilsætter også nogle gange bladselleri i tynde skiver og hakkede valnødder.

Opskrift 4 personer:

400 g. grønne druer i halve ( nemmest med kernefri)
2 skalotteløg finthakket
1 god dusk bredbladet persille (hakket)
2 tsk. rosen peberkorn, knust i morter

Dressing:
1 spsk. olivenolie evt. citronolivenolie
1 tsk. æbleedikke
salt

En alternativ dressing som også smager skønt der til er den klassiske mormordressing:

1 dl piskefløde
saften fra ½ citron

ca. 1 spsk. sukker
salt og friskkværnet peber


Halver druerne og fjern evt. kerner, hak skalotteløgene fint og hak persillen. Vend det sammen. Tilsæt knus rosen peber. Rør dressingen sammen og hæld over lige inden servering,

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.

søndag den 2. august 2015

Københavnerbirkes.

Foto: Sara B. Hansen.
Duften af friskbrygget kaffe og nybagte københavnerbirkes, er rigtig hyggelig sådan en søndag morgen og de er faktisk så lette at lave og tager ganske kort tid- så det er bestemt inden for det muliges kunst, selv en halvdoven søndag morgen.
Prøv det, jeg er sikker på at det vil sprede glæde hos dig. De bliver rigtig gode i størrrelsen, sådan tilpas til at der også er plads til lidt af det mere sunde brød og man kan jo også altid spise to!


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser Ca. 12 stk.
Foto: Sara B. Hansen.

300 g. hvedemel
125 g. smør eller margarine
25 g. sukker
35 g. gær
½ tsk. salt
1½ dl. mælk

Remonce:
100 g. blødt smør
100 g. sukker

pensling: et sammenpisket æg
Pynt: hvide birkes

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt mel og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og glat. Lad dejen hvile i nogle min. Rør blødt smør og sukker sammen til en remonce.
Rul dejen ud, på et meldrysse, bord  til et langt stykke på ca. 20 x 65 cm. Fordel remoncen over og fold herefter dejen sammen i tre lag- mod midten. Vend bunden op og
Skær dem ud i 12 stykker og sæt dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Ca. 45 min.
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes. Bages ca. 15 min.


Husk at du også finder mig på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen.