fredag den 21. august 2015

Farseret Kalkunbryst med tomatsaue og salat med edamamebønner.

Foto: Sara B. Hansen.
Aftensmaden denne fredag var et lækkert farseret kalkunbryst med en god tomatsauce, salat samt nye kartofler. Kalkunbrystet bliver dejlig mørt og saftigt når det tilberedes på denne måde.
Jeg synes simpelthen af kødudvalget i butikkerne her til eftermiddag var så uinspirerende og det der fristede mig blev alt for dyrt til en stor familie som vores. I det farserede kalkunbryst er der mad til mange til en god pris :-)

Foto: Sara B. Hansen.

Kalkunbryst:
1 kalkunbryst ca. 700 g.
400 g. hakket kalv & flæsk
2 pakker bacon i skiver
1 æg
1 spsk. oregano
½ tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
 "nogle kværn af Holms den pivfrække"
Citronpeber
Salt
Smør/olie til stegning

Salat:
1 pose frosne edamame bønner
1 broccolihoved i små buketter
1 lille finthakket rødløg
3 gulerødder i tern
Dressing:
4 spsk. citronolievenolie
1½ spsk. granatæble balsamicoeddike el. anden balsamico
Salt, peber
hvidløgspulver
1 tsk. honning
1 lille tsk. dijonsennep

Tomatsauce:
1 løg i tern
1 gul og 1 rød peberfrugt i tern
1 rød chilifrugt u. kerner i tern
1 squash i tern
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. oregano
1 tsk sukker
1 tsk. herbamare salt reduceret bouillon
1 dl. fløde (evt. madlavnings).

Foto: Sara B. Hansen.

Farseret kalkun: Skær en dyb lomme i kalkunbrystet med en skarp kniv- stik den forsigtigt ind på den korte led "i toppen) af kalkunbrystet hvor det er tykkest og udvid stille og roligt til du har en dyb lomme. fyld det med en fars af det hakkede kød blandet med æg og krydderier. Selve kalkunbrystet krydes med salt og citronpeber og svøbes i bacon som foldes om det. Varm olie og smør på en pande og brun det farserede og barderede kalkunbryst ca. 5 min. vend det med to stegegafler og steg 5 min. på den anden side, Nu er baconsvøbet "brændt fast" omkring og vil ikke krølle op under stegning. Overfør kødet til et ildfast fad og sæt i en 180 grader varm oven i ca. 60 min. Lad herefter hvile ca. 15 min inden udskæring.

Tomatsauce: Svits grøntsager, hvidløg og oregano saucen i lidt olivenolie  ca. 10 min. hæld de fl.tomater og bouillon ved og lad simre i ca. 20 min. spæd evt. op med lidt vand undervejs. Smag til med oregano, salt, peber og sukker og lad simre lidt. tilsæt fløde. Brug en stavblender til at blende saucen glat.

Salat:
Skyl og del broccoli i mindre buketter, hak løget og skræl og skær gulerod i tern. Overhæld de frosne edamemebønner med kogende vand gennem et dørslag. vend grøntsagerne sammen i en skål. pisk dressingen sammen og hæld den over, vend godt sammen og server.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar