lørdag den 15. august 2015

Kammuslinger på en bund af selleri- og blomkålspuré med et strejf af vanilje serveret med smørstegte svampe, pære og sprød seranoskinke.Foto: Sara B. Hansen.
Jeg ved godt man ikke må prale- men den her ret, blev altså mere end almindelig lækker- den er bare helt deroppe hvor klokkerne ringer og englene synger.....hvis du ikke tror mig, så kan du jo bare prøve selv ;-) Det er en ret som dine gæster vil blive imponeret af - eller måske bare en du har lyst til at lave til en du holder meget af- hvad enten det er manden eller kvinden i dit liv eller måske en god ven eller veninde.
Det er helt sikkert ikke sidste gang at den står på menuen herhjemme, så jeg skynder mig at skrive opskriften ned og selvfølgelig deler jeg det bedste med dig!


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 2 personer:


Selleri - og blomkålspuré:
130 g. blomkålsbuketter
130 g. Knoldselleri i grove tern
½ finthakket rødløg
Salt
Friskkværnet peber
½ stang vanilje.
2 tsk. smør
2 dl. mælk
1 dl kokosmælk ekstra creamy el. fløde

Derudover:
400 g. blandede svampe. renset og skåret i rustikke stykker lad de mindre være hele.
4 skiver seranoskinke
8 kammuslinger
1 spsk. citronolivenolie
Salt og peber
1 pære m. skræl,  skåret i både
Purløg

Start med at lave puréen. Del blomkål i mindre buketter og rens og skær knoldsellerien i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med mælk,rødløg, kokosmælk/fløde, vanilje, salt og peber og kog det i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre. tag af blusset, fjern vaniljestangen og lad stå i den varme mælkefløde.

Svits svampe i 1 spsk. smør ved god varme, når de bliver gyldne så tages de over på et fad og holdes varme. Kom lidt mere smør på panden og steg pærebådene krydret med lidt salt og peber, til let gyldne men stadig med lidt bid.

Steg seranoskinken i ovenen  på et stykke pagepapir på en plade ved ca. 180 grader til det er sprødt. Ca. 10 min. Lad det køle lidt på risten. 

Fjern vaniljestangen fra blomkål og selleri og fisk grøntsagerne op af  mælkeblandingen og kom dem i en blender eller brug stavblender i en skål. Tilsæt lidt af mælkeblandingen indtil du opnår en passende cremet og lind konsistens. Hold varm. ( gem resten af mælkeblandingen).

Kammuslingerne duppes tørre og vendes i citronolivenolie, salt og peber og steges herefter 11½ til 2 min på hver side, til der er let karameliseret og gyldne.
Kom dem over på et fad.

Kog panden af med mælkefløden.

Anret selleri- og blomkålspuréen på en tallerken. Fordel de smørstegte svampe ovenpå og omkring. Gør det samme med pæren. Placer nu kammuslinger og bræk den sprøde skinke i stykker og kom ovenpå. Sigt stegeskyen fra panden og hæld lidt omkring retten, Drys med hakket/ klippet purløg. Så er du klar til at servere!

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


4 kommentarer:

 1. Uhmmmm, hvor ser det og lyder det bare godt. Mine tænder løber i vand nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det samger altså også helt vidunderligt synes jeg :-) Kh Sara

   Slet
 2. Smukt, Sara! Altså, jeg vil ikke sige, at du overgår dig selv - for det gør du ikke - du holder godt nok stilen. Pokkers også, at du bor så langt væk ...
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth , hvor er du sød!
   Kh Sara

   Slet